La campanya Som gent de profit arriba a Sant Cugat Sesgarrigues

Font: Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues

05/09/2017 - 08:37

L’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf impulsa una campanya per a disminuir la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen a la brossa, tant a casa com fora d’aquesta.

La campanya Som gent de profit es desenvoluparà entre el 12 de setembre i el 15 d’octubre, amb l’objectiu de conscienciar a la població de la gran quantitat de menjar aprofitable que acaba a les escombraries i promoure hàbits de consum més responsables. Mitjançant el repartiment de fulletons i un taller de cuina adreçat a totes les edats, s’oferirà informació per a ajudar a no llençar menjar a la cuina de casa, tot facilitant receptes d’aprofitament o consells per calcular les racions i planificar la compra.

Una part important de la campanya es durà a terme en els bars i restaurants de la població que s’adhereixin  a la proposta. Aquests establiments disposaran d’informació sobre l’aprofitament alimentari i oferiran bosses per tal que els clients que no s’hagin acabat l’àpat, puguin emportar-se el menjar a casa, amb l’objectiu de normalitzar aquest gest tant estalviador.

En el marc de l’Eco Sant Cugat, dimarts 19 de setembre a les 18:30 hores es realitzarà al Centre Cívic un taller de cuina gratuït per aprendre els diferents mètodes de conservació d’hortalisses i fruites elaborant melmelades, patés i altres acompanyaments per als plats. Es tracta d’un taller teòric i pràctic, amb una durada de dues hores, i que inclou un tast dels productes elaborats. Cal fer inscripció prèvia a l’Ajuntament. Així mateix diumenge 24 hi haurà un estand informatiu de la campanya “Som gent de profit a la Fira Eco Sant Cugat, on s’atendrà a tothom que vulgui ampliar la informació o resoldre dubtes.

Durant la campanya també es realitzarà un concurs de receptes d’aprofitament, en que es sortejarà un àpat per a dues persones entre totes les propostes presentades. Fins al divendres 6 d’octubre, es podran dipositar les receptes a les bústies que trobaran als establiments adherits a la campanya i a l’Ajuntament.  


 

Categories: 

Relacionats

Article

Sota el títol “El menjar no es llença. Passa’t al BON aPROFITament!”, vol sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica i proposar bones pràctiques i accions de cara a reduir els residus generats pels aliments que acaben a la brossa

Notícia
El focus de l’edició d’enguany són els residus “invisibles”

Del 21 al 29 de novembre s’organitzen arreu d'Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. El focus de l’edició d’enguany són els residus “invisibles”, per conèixer i ser conscients de la motxilla de residus que arrosseguen els productes. La major part de les activitats seran virtuals i es presenta com a novetat a Catalunya el portal català de recursos virtuals de la Setmana

Butlletí