La campanya contra el malbaratament alimentari s’estén als restaurants i comerços de Molins de Rei

05/04/2018 - 09:23

Entre un 4 i un 10% del menjar que compra un restaurant acaba a les escombraries.

Per reduir aquests índexs de malbaratament, l’Ajuntament de Molins de Rei, conjuntament amb Remenja’mmm, ha impulsat una campanya que vol normalitzar entre els clients i comensals dels restaurants l’hàbit d’emportar-se el menjar i la beguda que no s’han acabat. També s’està analitzant el malbaratament alimentari al sector comercial de la vila per dissenyar estratègies que permetin minimitzar-lo.

L’Ajuntament de Molins de Rei continua treballant per sensibilitzar sobre les repercussions del malbaratament alimentari. Una de les darreres accions que s’han adoptat és promoure la campanya “Remenja’mmm. Massa bo per llençar-ho” entre els bars i restaurants de la vila. Els establiments que s’adhereixin a la campanya reben diferents materials gràfics i de promoció, bosses de paper per facilitar que els clients s’enduguin el menjar que no s’hagin acabat i consells tècnics per optimitzar la compra d’aliments i la configuració de les racions.

Paral·lelament també s’ha impulsat una anàlisi de la situació del malbaratament alimentari als comerços de Molins de Rei. Aquest estudi pretén fer un diagnòstic sobre el malbaratament al sector comercial i conèixer quines són les especificitats d’aquest fenomen, realitzant una enquesta a una selecció de comerços i supermercats i una posterior avaluació dels resultats. Els resultats obtinguts permetran fer una primera radiografia de com es produeix aquest fenomen a escala local i dissenyar accions i estratègies per tal de minimitzar-lo.

A més, des de finals de l’any passat s’estan duent a terme diverses activitats dirigides a tota la ciutadania en general i molt especialment als infants i joves. Un dels objectius d’aquestes accions és situar-los com a motor de canvi en el repte de l’aprofitament alimentari. En aquest sentit, s’han dut a terme diversos tallers i visites a la planta de triatge adreçades a les escoles. També s’ha convocat  un concurs de contes i d’idees sota el lema #elmenjarnoesllença amb l’objectiu de fomentar la participació d’infants i joves en la construcció de solucions davant d’aquest repte.

En el marc  de la Fira de la Candelera també es va dur a terme un taller de cuina de malbaratament alimentari, un showcooking antimalbaratament i es va realitzar un menú degustació amb cuina de reaprofitament.  

Altres activitats que es duran a terme durant el 2018 són una espigolada popular; una sessió de cuina en directe al carrer sobre cuina d’aprofitament; i actes de prevenció del malbaratament alimentari en l’entorn domèstic.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Notícia

Es volen implicar els menjadors escolars en una iniciativa emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, proposant una activitat per als menjadors escolars de anomenada Què no ens mengem?.

Notícia

Per tal de reduir el malbaratament alimentari, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, amb la col·laboració de l’Associació Aliments Solidaris, les AMPAs de les Escoles Colònia Güell i Pla Vinyes, i les empreses dels menjadors escolars Teno i El menú del Petit, ha impulsat un projecte per aprofitar els excedents dels menjadors escolars i destinar-los a famílies del municipi en situació de vulnerabilitat.

Butlletí