Joan Antoni Baron presenta l’Agenda i el Calendari Escolar del Medi Ambient a Vilanova i la Geltrú

Font: Diputació de Barcelona

19/10/2010

Aquest 19 d'octubre, el diputat president de l'Àrea de Medi Ambient, Joan Antoni Baron, i la primera Tinent d'Alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Yolanda Sánchez, han presentat a la capital garrafina diversos materials de suport a les escoles de la província.

Concretament es tracta de l'Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament, adreçada a estudiants de secundària, i del Calendari Escolar del Medi Ambient, dirigit a alumnes de l'educació primària. Ambdós materials, dels quals se n'editen més de 100.000 exemplars anualment, són iniciatives de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. A l'acte també hi han assistit els alumnes que participen en el projecte europeu d'eficiència energètica a les escoles Euronet 50/50.

La presentació ha tingut lloc al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, on posteriorment s'ha presentat l'obra de teatre "Igrígor, la Terra s'escalfa", una peça de la companyia Entresòl que pretén sensibilitzar el públic infantil sobre el canvi climàtic i la necessitat d'estalviar energia.  a través d'un argument de ficció on al Nil, que no apaga l'ordinador quan surt de l'habitació, se li escapen els personatges del joc: vés quin descuit... Un dels personatges és el Drapaire, que acompanyarà el noi a veure món. L'altre, l'Igrígor (que en realitat és el diòxid de carboni disfressat de xicot) arriba a la muntanya i s'enamora d'una glacera. I, és clar, aquest és un amor impossible. Perquè ja se sap, el diòxid de carboni escalfa la Terra i fa fondre el glaç...

Durant la presentació, Yolanda Sánchez i Joan Antoni Baron han dirigit unes breus paraules als més de 350 alumnes que omplien la sala del Principal, i els han animat a insistir en els bons comportaments ambientals que, juntament amb els seus docents, ja porten a terme actualment per garantir un planeta millor en un futur proper del qual seran els protagonistes.

Relacionats

Notícia

La diagnosi urbanística de Vilanova i la Geltrú destaca el desenvolupament territorial mesurat i sostenible com un dels elements claus actuals i de futur. 

Notícia

Els municipis que han posat en marxa aquesta iniciativa comparteixen una unitat geogràfica de costa, pertanyents a diverses comarques i demarcacions provincials, però units per un problema: l’impacte dels efectes del canvi climàtic sobre les platges, que no entén de fronteres administratives.

Butlletí