Joan Antoni Baron presenta l’Agenda i el Calendari Escolar del Medi Ambient a Vilanova i la Geltrú

Font: Diputació de Barcelona

19/10/2010 - 00:00

Aquest 19 d'octubre, el diputat president de l'Àrea de Medi Ambient, Joan Antoni Baron, i la primera Tinent d'Alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Yolanda Sánchez, han presentat a la capital garrafina diversos materials de suport a les escoles de la província.

Concretament es tracta de l'Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament, adreçada a estudiants de secundària, i del Calendari Escolar del Medi Ambient, dirigit a alumnes de l'educació primària. Ambdós materials, dels quals se n'editen més de 100.000 exemplars anualment, són iniciatives de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. A l'acte també hi han assistit els alumnes que participen en el projecte europeu d'eficiència energètica a les escoles Euronet 50/50.

La presentació ha tingut lloc al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, on posteriorment s'ha presentat l'obra de teatre "Igrígor, la Terra s'escalfa", una peça de la companyia Entresòl que pretén sensibilitzar el públic infantil sobre el canvi climàtic i la necessitat d'estalviar energia.  a través d'un argument de ficció on al Nil, que no apaga l'ordinador quan surt de l'habitació, se li escapen els personatges del joc: vés quin descuit... Un dels personatges és el Drapaire, que acompanyarà el noi a veure món. L'altre, l'Igrígor (que en realitat és el diòxid de carboni disfressat de xicot) arriba a la muntanya i s'enamora d'una glacera. I, és clar, aquest és un amor impossible. Perquè ja se sap, el diòxid de carboni escalfa la Terra i fa fondre el glaç...

Durant la presentació, Yolanda Sánchez i Joan Antoni Baron han dirigit unes breus paraules als més de 350 alumnes que omplien la sala del Principal, i els han animat a insistir en els bons comportaments ambientals que, juntament amb els seus docents, ja porten a terme actualment per garantir un planeta millor en un futur proper del qual seran els protagonistes.

Relacionats

Article

Durant la temporada 2021 ha continuat l'èxit en la nidificació de corriol camanegre a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, tant a l'espai tancat del torrent, com als tres espais amb mesures de protecció fora del tancat permanent. Enguany s'han comptabilitzat 13 nius, 29 ous, dels quals n'han nascut 24 pollets i d'aquests, 21 exemplars han arribat a "juvenils".

Acte
11/11/2021 - 00:00
Vilanova i la Geltrú
Notícia

Aposta per augmentar el reciclatge amb la implantació del sistema porta a porta l'any 2022

Butlletí