Ja es pot veure a Igualada l’exposició: Fibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure

Font: Ajuntament d'Igualada

11/05/2011
Del 10 de maig al 10 de juliol, el Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI) i el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia presenten Fibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure, una exposició del Jardí Botànic de Barcelona- Museu de Ciències Naturals que planteja la utilització de fibres vegetals com a part indestriable de la nostra evolució cultural.
Les plantes són la font principal de la nostra alimentació i són presents en molts dels objectes amb què convivim diàriament. Les fibres procedents dels vegetals no són actualment els materials més emprats per a la fabricació dels objectes de la nostra quotidianitat, però estem redescobrint que algunes de les seves bondats i utilitats no tenen substituts. Una societat cada cop més compromesa amb el medi ambient i més responsable socialment està obligada a retrobar una nova aliança amb les fibres vegetals.

Aquesta exposició ens fa palès la relació que s'estableix entre les plantes que ens proporcionen les fibres, els estris elaborats amb aquestes i les tres dimensions de l'espai, associant la corda a la línia, el teixit amb el pla i la cistelleria amb el volum. Plantes que ens ajuden a viure; La corda, una línia; El teixit, un pla; i Un cabàs, un volum són els quatre àmbits, que estan acompanyats per objectes de tota mena, des d'una cistella d'un globus aerostàtic fins a un banc d'espardenyer passant per diversos exemples de cistelleria i un bon nombre de fibres en brut que exemplifiquen la gran varietat de materials que hi ha.

Una jornada amb tallers dedicada a les fibres vegetals, que se celebrarà el diumenge 29 de maig al Museu, i un seguit de visites guiades a l'exposició per als escolars complementen una oferta que obre les portes a conèixer encara més i a experimentar de manera pràctica què son i què ens poden aportar les plantes en la creació i fabricació  d'objectes necessaris en la nostra vida.

Municipis: 

Relacionats

Article

El xot és una espècie que es pot trobar a Catalunya des de la primavera fins a la tardor, quan migra cap a l’Àfrica en busca de millors temperatures

Notícia

Es volen implicar els menjadors escolars en una iniciativa emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, proposant una activitat per als menjadors escolars de anomenada Què no ens mengem?.

Article
La mitjana de recollida selectiva arriba al 75%

El passat 4 de març es va iniciar el servei de recollida en àrees tancades a Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera.

Butlletí