Ja es pot veure a Igualada l’exposició: Fibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure

Font: Ajuntament d'Igualada

11/05/2011
Del 10 de maig al 10 de juliol, el Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI) i el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia presenten Fibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure, una exposició del Jardí Botànic de Barcelona- Museu de Ciències Naturals que planteja la utilització de fibres vegetals com a part indestriable de la nostra evolució cultural.
Les plantes són la font principal de la nostra alimentació i són presents en molts dels objectes amb què convivim diàriament. Les fibres procedents dels vegetals no són actualment els materials més emprats per a la fabricació dels objectes de la nostra quotidianitat, però estem redescobrint que algunes de les seves bondats i utilitats no tenen substituts. Una societat cada cop més compromesa amb el medi ambient i més responsable socialment està obligada a retrobar una nova aliança amb les fibres vegetals.

Aquesta exposició ens fa palès la relació que s'estableix entre les plantes que ens proporcionen les fibres, els estris elaborats amb aquestes i les tres dimensions de l'espai, associant la corda a la línia, el teixit amb el pla i la cistelleria amb el volum. Plantes que ens ajuden a viure; La corda, una línia; El teixit, un pla; i Un cabàs, un volum són els quatre àmbits, que estan acompanyats per objectes de tota mena, des d'una cistella d'un globus aerostàtic fins a un banc d'espardenyer passant per diversos exemples de cistelleria i un bon nombre de fibres en brut que exemplifiquen la gran varietat de materials que hi ha.

Una jornada amb tallers dedicada a les fibres vegetals, que se celebrarà el diumenge 29 de maig al Museu, i un seguit de visites guiades a l'exposició per als escolars complementen una oferta que obre les portes a conèixer encara més i a experimentar de manera pràctica què son i què ens poden aportar les plantes en la creació i fabricació  d'objectes necessaris en la nostra vida.

Municipis: 

Relacionats

Article

En els darrers anys la situacions cícliques de manca de reserva d’aigua de l’aqüífer Carme-Capellades ha ocasionat escenaris on l’abastament d’aigua del sistemes d’abastament de la zona ha quedat seriosament compromès. 

Notícia

La Comissió d'Estudi que -integrada per regidors del consistori, tècnics i representants dels consells de districte- haurà de redactar i presentar una memòria, un treball que haurà de servir de base per a la resolució de l’expedient, havent de contemplar aspectes socials, financers, tècnics i jurídics de l’activitat, la seva forma d’exercici i gestió, entre d’altres, que justifiquin el millor règim i forma de gestió del servei de l'aigua.

Notícia

L’Ajuntament d’Igualada ha iniciat el procés per a la realització de l’estudi de viabilitat per a la implantació de models òptims de recollida de residus per zones de la ciutat. La implementació de les mesures i recomanacions que es desprenguin d’aquest treball serà un dels eixos que el departament de Sostenibilitat i Mobilitat impulsarà per millorar la recollida selectiva a la ciutat.

Butlletí