Ja es pot veure a Igualada l’exposició: Fibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure

Font: Ajuntament d'Igualada

11/05/2011 - 00:00
Del 10 de maig al 10 de juliol, el Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI) i el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia presenten Fibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure, una exposició del Jardí Botànic de Barcelona- Museu de Ciències Naturals que planteja la utilització de fibres vegetals com a part indestriable de la nostra evolució cultural.
Les plantes són la font principal de la nostra alimentació i són presents en molts dels objectes amb què convivim diàriament. Les fibres procedents dels vegetals no són actualment els materials més emprats per a la fabricació dels objectes de la nostra quotidianitat, però estem redescobrint que algunes de les seves bondats i utilitats no tenen substituts. Una societat cada cop més compromesa amb el medi ambient i més responsable socialment està obligada a retrobar una nova aliança amb les fibres vegetals.

Aquesta exposició ens fa palès la relació que s'estableix entre les plantes que ens proporcionen les fibres, els estris elaborats amb aquestes i les tres dimensions de l'espai, associant la corda a la línia, el teixit amb el pla i la cistelleria amb el volum. Plantes que ens ajuden a viure; La corda, una línia; El teixit, un pla; i Un cabàs, un volum són els quatre àmbits, que estan acompanyats per objectes de tota mena, des d'una cistella d'un globus aerostàtic fins a un banc d'espardenyer passant per diversos exemples de cistelleria i un bon nombre de fibres en brut que exemplifiquen la gran varietat de materials que hi ha.

Una jornada amb tallers dedicada a les fibres vegetals, que se celebrarà el diumenge 29 de maig al Museu, i un seguit de visites guiades a l'exposició per als escolars complementen una oferta que obre les portes a conèixer encara més i a experimentar de manera pràctica què son i què ens poden aportar les plantes en la creació i fabricació  d'objectes necessaris en la nostra vida.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Igualada implementarà en els propers mesos el model de recollida Porta a Porta per a grans productors com poden ser supermercats, restaurants o grans comerços. La recollida selectiva Porta a Porta, consisteix a lliurar els residus de forma separada i al davant de la porta de l’establiment al servei municipal de recollida, segons un calendari i horari establerts per cada fracció.

Notícia

És una de les activitats emmarcada dins del projecte per conservar el medi ambient i la biodiversitat que promou aquest ens de participació.

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Butlletí