Igualada promou la reutilització de l'aigua per a usos industrials

20/04/2023 - 12:58

L'Ajuntament d'Igualada cedeix el terreny adjacent a la depuradora del Rec perquè els adobers la puguin ampliar i iniciar un projecte de reutilització de l'aigua.

L’ampliació permetrà iniciar la construcció d’una Estació de Regeneració d’Aigua que podrà reduir el consum d’aigua de les empreses entre un 50% i un 70%.

El passat 28 de març l’Ajuntament d’Igualada va signar la concessió dels terrenys municipals adjacents a la depuradora Igualadina de Depuració i Recuperació ubicada al carrer del Rec. Amb aquest nou espai les instal·lacions d’aquesta depuradora que dona servei a les empreses de curtits de la ciutat podrà créixer i incorporar noves tecnologies per tal de generar un sistema de regeneració i reutilització de l’aigua que tornaria directament a les empreses.

El projecte contempla la posada en marxa d’una Estació de Regeneració d’aigua que permetrà reduir el consum d’aigua de les empreses entre un 50% i un 70%. L’Estació de Regeneració permetrà proporcionar dos fluxos d’aigua totalment depurada que tornarà a les empreses: aigua osmotitzada i salmorra, ambdues aptes per al procés de curtició. L’objectiu és avançar en l'economia circular en el vector aigua, apostant pel màxim que la tecnologia actual permet.

Tot aquest projecte es farà en dues fases. La Fase 1, immediata, és la preparació de les aigües per tal d’assolir un nivell de puresa suficient per entrar en la fase 2. La Fase 2,  suposa un sistema de membranes que permetrà obtenir aquests dos fluxes d’aigua: aigua pura i aigua salada, que retornaran a les empreses.

La firma, permet iniciar el desenvolupament d’aquestes dues fases del projecte, per construir l’Estació de Regeneració.

 

La colònia de Gats Igualada es traslladarà al costat d’aquest nou espai

Aquest canvi també modificarà la ubicació de la colònia de gats gestionada per l’entitat “Gats Igualada” que actualment es troba a l’espai que l’Ajuntament ha cedit. La colònia s’ubicarà al costat mateix d’on és ara, en un nou espai que s’adequarà i s’habilitarà per aquest ús. L’habilitació anirà a càrrec de Igualadina de Depuració i Recuperació, els concessionaris d’aquesta cessió de terreny.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat han estat premiats amb el premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible que otorga la publicació especialitzada Mobilicat.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Sant Cugat Empresarial han ofert una sessió informativa amb una quinzena d'empreses per animar-les a sumar-se al projecte d'aigües regenerades de l'AMB.

Article

Figueres utilitzarà per primera vegada aigua regenerada de l’estació depuradora (EDAR) per a usos municipals. Servirà per a la neteja de carrers, clavegueram, reg d’aigua per arbres catalogats, sistemes contra incendis, rentat industrial de vehicles i utilització en obres. També la ciutat participa en el projecte InnWater de la Unió Europea.

Butlletí