Igualada augmenta les parcel·les d'horts urbans

01/02/2023 - 10:00

Seran quaranta noves parcel·les annexes als horts actuals al barri del Rec.

L’Ajuntament d’Igualada ampliarà l’actual zona dels horts urbans amb dos nous terrenys situats al barri del Rec a tocar del riu Anoia amb la finalitat de sumar superfície destinada a l’horta urbana i, per tant, al correu de productes destinats exclusivament a l’autoconsum dels usuaris. Concretament, els nous terrenys tenen una superfície de 2.328,60 metres quadrats, dels quals sortiran 40 noves parcel·les de 50 m² cada una.

Els treballs d’ampliació i adequació començaran durant el primer semestre de l’any 2023. Actualment, hi ha 37 horts urbans i amb la nova adquisició es passarà a disposar 77 horts. Tots els horts estan ocupats i s’espera que els nous també s’adjudiquin ràpidament, ja que hi ha una llista d’espera de ciutadans interessats a treballar aquests camps.

Des de la seva posada en marxa, el gener de 2015, l’Ajuntament hi ha anat invertint en diferents millores i hi executa diferents tasques de manteniment com l’aportació de fems ecològics dos cops l’any i la llaurada de les parcel·les amb motocultor. Els usuaris són associacions, particulars i 4 horts els gestiona el mateix ajuntament on es cultiven aliments destinats al Banc de Queviures. El sistema de conreu és respectuós amb el medi ambient i l’entorn. El reg es fa mitjançant aigua freàtica que es porta per una canalització soterrània ja existent.

Aquests horts urbans són espais de cultiu a petita escala dins la ciutat i tenen com a objectiu, entre altres, afavorir el desenvolupament de valors ambientals, la recuperació d’espais verds amb l’horta com a protagonista, la promoció de l’alimentació saludable, el foment de la socialització, la creació de xarxes de relacions socials o la pràctica de l’activitat física regular, incrementant l’autonomia personal i l’autoestima.

Qualsevol ciutadà major de 18 anys o associació pot optar a gestionar una parcel·la durant quatre anys, seguint sempre un model d’agricultura ecològica. A més de la parcel·la, els hortolans disposen d’espai per guardar les eines, taquilles individuals, lavabos, dutxes i una pèrgola amb bancs i taules adequat com a zona de descans i de reunió. Les persones interessades a disposar del dret d’explotació d’aquests horts han d’adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Igualada.
 


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
Acte
Notícia

El Centre Cívic Nord, l’Espai Cívic Centre i el Centre Cívic de Fàtima obriran de forma ininterrompuda especialment en les hores de més calor entre les 12 h i les 18 h

Butlletí