Igualada augmenta les parcel·les d'horts urbans

01/02/2023 - 10:00

Seran quaranta noves parcel·les annexes als horts actuals al barri del Rec.

L’Ajuntament d’Igualada ampliarà l’actual zona dels horts urbans amb dos nous terrenys situats al barri del Rec a tocar del riu Anoia amb la finalitat de sumar superfície destinada a l’horta urbana i, per tant, al correu de productes destinats exclusivament a l’autoconsum dels usuaris. Concretament, els nous terrenys tenen una superfície de 2.328,60 metres quadrats, dels quals sortiran 40 noves parcel·les de 50 m² cada una.

Els treballs d’ampliació i adequació començaran durant el primer semestre de l’any 2023. Actualment, hi ha 37 horts urbans i amb la nova adquisició es passarà a disposar 77 horts. Tots els horts estan ocupats i s’espera que els nous també s’adjudiquin ràpidament, ja que hi ha una llista d’espera de ciutadans interessats a treballar aquests camps.

Des de la seva posada en marxa, el gener de 2015, l’Ajuntament hi ha anat invertint en diferents millores i hi executa diferents tasques de manteniment com l’aportació de fems ecològics dos cops l’any i la llaurada de les parcel·les amb motocultor. Els usuaris són associacions, particulars i 4 horts els gestiona el mateix ajuntament on es cultiven aliments destinats al Banc de Queviures. El sistema de conreu és respectuós amb el medi ambient i l’entorn. El reg es fa mitjançant aigua freàtica que es porta per una canalització soterrània ja existent.

Aquests horts urbans són espais de cultiu a petita escala dins la ciutat i tenen com a objectiu, entre altres, afavorir el desenvolupament de valors ambientals, la recuperació d’espais verds amb l’horta com a protagonista, la promoció de l’alimentació saludable, el foment de la socialització, la creació de xarxes de relacions socials o la pràctica de l’activitat física regular, incrementant l’autonomia personal i l’autoestima.

Qualsevol ciutadà major de 18 anys o associació pot optar a gestionar una parcel·la durant quatre anys, seguint sempre un model d’agricultura ecològica. A més de la parcel·la, els hortolans disposen d’espai per guardar les eines, taquilles individuals, lavabos, dutxes i una pèrgola amb bancs i taules adequat com a zona de descans i de reunió. Les persones interessades a disposar del dret d’explotació d’aquests horts han d’adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Igualada.
 


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Opinió

El Vallès és una realitat ambiental, territorial i orgànica que no entén de divisions i segregacions administratives. Té una singularitat poc comuna. No és cap pati del darrere.

Butlletí