Igualada amplia els punts de recollida de mòbils i tauletes de segona mà dins la campanya "Reactiva'l"

17/11/2022 - 10:00

Els dispositius s’entreguen a persones amb poc recursos per tal que puguin comunicar-se, fer tràmits i disposar d’un número de contacte

Igualada posa en marxa novament la campanya “Reactiva’l”, es tracta d’una iniciativa que recull mòbils i tauletes de segona mà, iniciada per Igualada Acull i el Departament de joventut i a la que ara s’hi sumen com a punts de recollida els equipaments cívics i l’espai d’Òmnium cultural Anoia. Aquesta iniciativa de recollida de telèfons i tauletes compta, també, amb la col·laboració de Càritas Anoia-Segarra i Creu Roja Anoia,  per a la distribució de dispositius.

La voluntat d’aquesta campanya és poder comptar amb un estoc que permeti resoldre la necessitat de les persones amb menys recursos d’Igualada i l’Anoia, ja siguin persones autòctones o migrants, que no disposen d’un mòbil. Actualment aquesta és una eina imprescindible per a tothom, tant per comunicar-se com per sobreviure en el nou entorn on la majoria de comunicacions són digitals.

Les entitats que ofereixen assistència a les persones que es queden sense recursos, ja siguin migrades o no, han detectat que moltes vegades els arriben persones que no disposen de telèfon o bé es tracta d’un telèfon tradicional no apte per connectar-se a Internet. Tenir un aparell electrònic els permetria comunicar-se amb la família o els amics, connectar se a Internet per buscar allotjament, feina, etc. o disposar d’un número de contacte per facilitar la feina als serveis socials o entitats de primera acollida.

Les persones que disposin d’un mòbil o una tauleta que ja no s’utilitzi i encara funcioni, poden dur-lo a un dels punts de recollida després d’haver esborrat les dades i la informació que contenen.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament d'Igualada valora com un èxit la campanya "Mercats més sostenibles" al Mercat de la Masuca. L’acció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, el Mercat de la Masuca i l’escola Pia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Notícia

L’objectiu del consistori és aturar l’ampliació d’aquesta instal·lació i apostar per un nou model amb plantes avançades de gestió de residus que permeti generar nous llocs de treball qualificats, reduir en un 90% les deposicions de residus, i prioritzar la valorització material i energètica i la reutilització dels residus.

Notícia
El servei començarà el 27 de juny

Aquesta setmana informadors ambientals visiten els comerços per resoldre dubtes i lliurar-los tot el material que necessiten

Butlletí