Igualada amplia els punts de recollida de mòbils i tauletes de segona mà dins la campanya "Reactiva'l"

17/11/2022 - 10:00

Els dispositius s’entreguen a persones amb poc recursos per tal que puguin comunicar-se, fer tràmits i disposar d’un número de contacte

Igualada posa en marxa novament la campanya “Reactiva’l”, es tracta d’una iniciativa que recull mòbils i tauletes de segona mà, iniciada per Igualada Acull i el Departament de joventut i a la que ara s’hi sumen com a punts de recollida els equipaments cívics i l’espai d’Òmnium cultural Anoia. Aquesta iniciativa de recollida de telèfons i tauletes compta, també, amb la col·laboració de Càritas Anoia-Segarra i Creu Roja Anoia,  per a la distribució de dispositius.

La voluntat d’aquesta campanya és poder comptar amb un estoc que permeti resoldre la necessitat de les persones amb menys recursos d’Igualada i l’Anoia, ja siguin persones autòctones o migrants, que no disposen d’un mòbil. Actualment aquesta és una eina imprescindible per a tothom, tant per comunicar-se com per sobreviure en el nou entorn on la majoria de comunicacions són digitals.

Les entitats que ofereixen assistència a les persones que es queden sense recursos, ja siguin migrades o no, han detectat que moltes vegades els arriben persones que no disposen de telèfon o bé es tracta d’un telèfon tradicional no apte per connectar-se a Internet. Tenir un aparell electrònic els permetria comunicar-se amb la família o els amics, connectar se a Internet per buscar allotjament, feina, etc. o disposar d’un número de contacte per facilitar la feina als serveis socials o entitats de primera acollida.

Les persones que disposin d’un mòbil o una tauleta que ja no s’utilitzi i encara funcioni, poden dur-lo a un dels punts de recollida després d’haver esborrat les dades i la informació que contenen.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Gran èxit els tallers sobre reciclatge domèstic per a persones grans dels centres residencials d'Igualada.

Notícia

S'han realitzat diversos tallers per a nens i nenes amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de separar els residus i les conseqüències de males pràctiques.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí