Gavà posa en marxa un nou model de recollida i gestió de residus

Ha iniciat la recollida selectiva porta a porta al barri de Bruguers

Font: Ajuntament de Gavà

30/07/2018 - 07:52
Es renova la flota de vehicles de PRESEC i els actuals contenidors, entre d’altres iniciatives

L’Ajuntament de Gavà posa en marxa un nou model de recollida i gestió de residus amb l’objectiu de millorar els índexs de reciclatge a la ciutat. Al mateix temps, aquest nou model permetrà renovar i modernitzar el servei per fer-lo més fàcil, accessible, eficaç i eficient. El nou sistema implicarà un procés de millora progressiva que es desenvoluparà durant els propers 3 anys i que s’afronta a través de l’empresa municipal PRESEC.

A la pràctica, aquest nou sistema suposarà en la seva primera fase, que s’allargarà des d’aquest mes de juliol i fins l’octubre, la renovació dels vehicles de recollida de residus i un nou sistema de recollida porta-a-porta al barri de Bruguers, entre d’altres mesures. En total s’adquireixen 3 camions de recollida, dos laterals i un posterior, així com un camió renta-contenidors.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat avui aquest nou model fent èmfasi en que “és un pla ambiciós i molt important que ens ha portat a fer una inversió considerable per part de l’Ajuntament”. Aquesta inversió ha estat xifrada en poc més de quatre milions i mig d’euros entre tots els elements que conformen el pla: contenidors, vehicles, tecnologia aplicada, personal i campanyes de comunicació.

A la segona fase, que s’implementarà entre octubre i desembre, es canviaran tots els contenidors de resta, vidre, envasos i paper/cartró per uns de nous. També s’estendrà el porta-a-porta al barri de La Sentiu i s’adquiriran dos nous camions, un de recollida de voluminosos i un altre de recollida d’aparells elèctrics.

A la tercera fase, que s’implementarà a partir de la tardor de 2019, s’adquiriran cinc nous camions: dos de recollida lateral, un per la fracció orgànica, un per recollida de cartró, i un renta-contenidors. A més, en aquesta tercera fase està prevista la construcció d’una deixalleria fixa a la zona industrial de Gavà.

Sánchez ha explicat que “tenim uns índexs de reciclatge al voltant del 37% l’any 2017, i hem de ser molt més ambiciosos perquè les directives de la Unió Europea ens marquen que l’any 2020 hauríem d’estar al 50% de reciclatge, així que amb aquest nou sistema pretenem superar aquests nivells i posar-nos en un 60%, tenim doncs encara molt camí per davant”.

L’alcaldessa ha tingut també paraules de reconeixement per “l’empresa municipal que ens permet fer tot això, PRESEC, els treballadors de la qual han fet un esforç important per conèixer com hauran de canviar aquest sistema de recollida de residus”. Sánchez ha recordat que PRESEC compleix enguany 30 anys i ha volgut “posar en valor el fet de tenir una eina directa per poder fer la recollida de residus, el que ens permet donar una resposta més efectiva, més directa i més adaptativa a les necessitats que tenim”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Un any després de la posada en marxa del nou servei de recollida de residus a Collbató el balanç és molt positiu. La implantació de la recollida selectiva porta a porta de les 5 fraccions ha demostrat ser una bona opció, ja que la recollida selectiva ha augmentat, del 60 al 80%, i s’ha reduït la fracció resta gairebé a la meitat, del 40 al 20%.

Notícia

A la tardor finalitzarà el canvi de contenidors amb la substitució dels corresponents a la fracció orgànica i es completaran les totes àrees d’aportació amb les 5 fraccions de residus. En total es col·locaran prop de 500 nous contenidors que s’afegeixen als 900 que es van canviar durant la primera fase realitzada al darrer trimestre de 2018. En aquella ocasió es van substituir tots els contenidors excepte el d’orgànica.

Notícia

Es tracta d’una estació on es poden dipositar les tres fraccions més comunes a aquests espais: plàstic i metalls, paper i matèria orgànica. Amb aquesta mesura es vol contribuir a assolir els índexs de reciclatge que ens marquen les directives europees i a fer de Gavà una ciutat més verda i més neta.

Butlletí