França prohibeix comercialitzar les bosses de plàstic a partir del 2010

12/09/2005 - 00:00
A partir del 2010 els francesos només podran utilitzar bosses fetes amb materials biodegradables, com el blat de moro o les patates. Així ho ha decidit l'Assemblea Nacional per evitar tant les 20.000 tones anuals de deixalles que aquestes bosses generen a França, com pels efectes sobre el medi que tenen aquest productes fets amb derivats del petroli. Ja que cal recordar que una bossa de plàstic tarda uns dos segles a degradar-se totalment.
Aquesta nova normativa ha estat molt ben rebuda per les entitats ecologistes, sobretot perquè imposarà un canvi cultural, ja que serà impossible continuar amb el consum sense límit de bosses gratuïtes als establiments comercials. De fet a alguns comerços francesos ja s'han començat a establir algunes mesures per reduir el consum de bosses, com ara fer-les pagar una vegada, i després canviar les bosses envellides per altres de noves, sense cost.
La mesura coincideix a França amb una nova campanya per conscienciar sobre l'augment de les deixalles, que s'han duplicat en 40 anys. I a l'Estat Espanyol amb la divulgació d'un informe de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) que demostra que el volum de residus per persona va en augment, de fet les empreses de residus urbans varen recollir el 2003, últim any del que es tenen dades, 576 quilograms de residus barrejats (sense reciclar) per persona i any - 609 a Catalunya -, un 2,4% més que el 2002.

Relacionats

Butlletí