Fonollosa compta amb una màquina expenedora de bosses compostables

09/11/2022 - 08:30

Aquesta màquina permetrà, cada tres mesos, agafar dos paquets de bosses compostables gratuïtament utilitzant la mateixa targeta que permet obrir els contenidors de rebuig i orgànica.

El Consorci del Bages per la Gestió de Residus ha fet arribar la màquina expenedora de bosses compostables i la brigada municipal ja l'ha instal·lat i posat en funcionament.

És ubicada a l'avinguda dels Ametllers de Fals (abans d'arribar a l'Església de St. Vicenç de Fals) i donarà servei als pobles del nostre municipi (Canet, Fals, Camps i Fonollosa) però també al de Rajadell i Aguilar de Segarra.

El Consorci del Bages per a la gestió de residus va posar en marxa l’any 2018 un projecte de millora de la recollida selectiva de residus als municipis de Balsareny, Sant Fruitós de Bages i Rajadell mitjançant la implantació d’un nou sistema de contenidors tancats. En aquests pobles s’ha passat del 40% de recollida selectiva a superar el 70%.

Fonollosa ha implantat aquest sistema de recollida de residus amb contenidors tancats, que ha permès augmentar molt l’índex de selectiva. S'han implantat contenidors de resta i orgànica amb un sistema de tancament electrònic i cada llar disposa de dues targetes que permeten obrir els contenidors i dipositar-hi el residu que correspon. En el cas de la resta, es limita els dies que es podrà obrir el contenidor, per tal de fomentar que tots els residus que puguin ser reciclats o valoritzats es dipositin al contenidor que toca. El nou sistema que s’implanta també inclourà la recollida porta a porta dels residus comercials i un servei de recollida de voluminosos que es gestionarà a través d’un telèfon centralitzat al qual haureu de trucar per concertar el servei de recollida.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La propera tardor, Manresa començara a tancar els contenidors i els primers mesos la brossa domiciliària es recollirà amb els camions vells fins que arribin els nous, que tarden més d'un any.

Notícia

El barri residencial de Vistalegre de Mataró adopta un sistema de llençar la brossa i recollida de residus mixt entre els existents a les urbanitzacions i el del Centre

Notícia
S'han presentat les dades de l'any 2022

L’any 2022 el 45,3% dels residus municipals s’han recollit de forma separada. Les cinc comarques amb millors resultats de recollida selectiva tenen implantats sistemes eficients com la recollida selectiva porta a porta o amb contenidors tancats i identificació de l’usuari.

Butlletí