Fiscalia reclama a la Generalitat dades sobre la contaminació del trànsit a Barcelona

07/04/2011

La Fiscalia de Catalunya ha demanat a la Generalitat informació sobre els nivells de contaminació de l'aire provocats pel trànsit a Barcelona i la seva àrea metropolitana i un balanç sobre el compliment de les mesures que va aprovar el govern tripartit per reduir la pol·lució atmosfèrica. En un escrit, el fiscal de Medi Ambient, Antoni Pelegrín, ha acordat obrir diligències preprocessals per investigar la contaminació a Barcelona, arran de l'ofici que el mes de febrer passat li va remetre el seu homòleg a la Fiscalia General de l'Estat, Antonio Vercher.

Concretament, en les diligències obertes el ministeri públic demana a la Direcció General de Qualitat Ambiental que en el termini d'un mes li faciliti informació "el més detallada possible" sobre l'estat actual de compliment de les 73 mesures que la Generalitat va aprovar el 2007 per reduir la pol·lució a 40 municipis de la primera i la segona corona metropolitana especialment afectats per la contaminació.

A més, reclama a la Generalitat dades sobre els nivells de qualitat de l'aire registrats el 2010 a Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com un informe preliminar sobre els índexs d'aquests contaminants obtinguts els tres primers mesos d'aquest any.

Relacionats

Notícia

L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar temporalment l'entrada en vigor del règim sancionador de la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona. L'aplicació de les multes estava prevista per l'1 d'abril del 2020. La nova data està encara per determinar.

Notícia
Parc del Calamot, un dels parcs que ampliarà la seva superfície

Parc del Calamot, un dels parcs que ampliarà la seva superfície

El 2020 s'ampliarà la superfície de parcs metropolitans existents i se n'incorporaran de nous. La xarxa de parcs metropolitans creix aquest 2020 i s'estén per la metròpolis de Barcelona, tant per l'ampliació de la superfície de parcs que ja pertanyen a la xarxa com per la incorporació de nous parcs.

Article

El 55% de la població barcelonina opina que els conductors de vehicles no són respectuosos amb les bicicletes, mentres que el 67% opina que les persones ciclistes no són prou respectuoses amb els i les vianants.

Butlletí