Fiscalia reclama a la Generalitat dades sobre la contaminació del trànsit a Barcelona

07/04/2011

La Fiscalia de Catalunya ha demanat a la Generalitat informació sobre els nivells de contaminació de l'aire provocats pel trànsit a Barcelona i la seva àrea metropolitana i un balanç sobre el compliment de les mesures que va aprovar el govern tripartit per reduir la pol·lució atmosfèrica. En un escrit, el fiscal de Medi Ambient, Antoni Pelegrín, ha acordat obrir diligències preprocessals per investigar la contaminació a Barcelona, arran de l'ofici que el mes de febrer passat li va remetre el seu homòleg a la Fiscalia General de l'Estat, Antonio Vercher.

Concretament, en les diligències obertes el ministeri públic demana a la Direcció General de Qualitat Ambiental que en el termini d'un mes li faciliti informació "el més detallada possible" sobre l'estat actual de compliment de les 73 mesures que la Generalitat va aprovar el 2007 per reduir la pol·lució a 40 municipis de la primera i la segona corona metropolitana especialment afectats per la contaminació.

A més, reclama a la Generalitat dades sobre els nivells de qualitat de l'aire registrats el 2010 a Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com un informe preliminar sobre els índexs d'aquests contaminants obtinguts els tres primers mesos d'aquest any.

Relacionats

Article

La quinzena Civicus ART SOCIAL I RESPONSABLE va estar organitzada per VicJove, Medi Ambient, Participació, Cooperació de l’Ajuntament de Vic, ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i la Creu Roja.​

Notícia

L'AMB, en coordinació amb altres administracions i organismes implicats, ha engegat diferents estudis per adquirir més coneixement sobre la dinàmica del litoral i, d'aquesta manera, trobar solucions per aturar la regressió de les platges metropolitanes.

Notícia
(Foto: AMB. Robert Ramos)

(Foto: AMB. Robert Ramos)

L'AMB elabora un pla amb propostes per consensuar amb les administracions de cara a la nova mobilitat posterior a la crisi del coronavirus

Butlletí