“Fem futur”, la nova campanya de la Mancomunitat la Plana per donar valor als residus

14/06/2023 - 10:00

La campanya també vol agrair la corresponsabilitat i compromís per cuidar l’entorn als habitants del territori de la Manco, que han generat un 30% menys de residus per habitant i per dia que la mitja catalana.

La Mancomunitat La Plana desplega una nova campanya amb l’objectiu de donar valor als residus i alinear-se amb el compromís de l’Agenda 2030, que recull els reptes i compromisos de caràcter ambiental, social i econòmic a escala mundial. Al mateix temps, valora tots els àmbits que s’ofereixen als 13 pobles mancomunats des de la Mancomunitat: recollida porta a porta, selecció de residus a la planta manual de triatge, tractament de les restes orgàniques per fer compost que tanca el cicle dels residus orgànics amb recursos propis, servei de deixalleria, educació ambiental, i neteja viària.

Amb motiu del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, la nova marca ja és visible en la flota de 12 camions de recollida de diferents fraccions –orgànica, reciclables, resta, vidre, i andròmines i voluminosos, entre d’altres-. A més, també s’anirà difonent per xarxes socials i s’utilitzarà per fer sensibilització a partir del servei d’educació ambiental de l’ens.
 

L’educació ambiental, clau per fer futur

El servei d’educació ambiental de la Manco ofereix assessorament als 16 centres educatius dels pobles mancomunats, amb l’objectiu de seguir encarant un futur innovador i més resilient amb els recursos naturals.

El servei se centra principalment a dinamitzar propostes d’educació ambiental als centres d’educació infantil, de primària i de secundària, oferint un assessorament individualitzat i recursos educatius per donar continuïtat als projectes d’educació per a la sostenibilitat que porten a terme.

D’aquesta manera, s’ajuda a conscienciar de la importància de reduir i reutilitzar, més enllà de reciclar. Tenint en compte que el percentatge de recollida selectiva l’any 2022, globalment de la Manco, ha estat d’un 81,7% -molt superior al 46,6% registrat en l'àmbit català el 2021-, i un 72,8% de recuperació total.

Cada habitant de la Manco ha generat 1,06 kg/dia –per sota de la mitjana a Osona, 1,13 kg/hab/dia, i de Catalunya, amb 1,36 kg/hab/dia, l’any 2021.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Article

Vuit, dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, comptaran amb el nou sistema de recollida amb cubells amb xip a finals d’any per poder estar preparats per pagar una “taxa justa”.

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Butlletí