Èxit d'ocupació de les caixes niu a Alella

10/02/2020 - 07:56

Les deu caixes niu que es van instal·lar al Bosquet l'any 2017, al municipi d'Alella,  per lluitar contra la processionària dels pins i afavorir la biodiversitat, han donat els seus fruits. El primer any es van ocupar set de les caixes i el segon a nou. Enguany s'han trobat nius a vuit de les deu caixes, xifra que hagués pogut ser major si no s'haguessin malmès tres caixes per actes vandàlics.

Cada tardor es revisen totes les caixes per deixar-les a punt per a la següent època de cria: es netegen i es desinfecten, i es reparen o substitueixen les que estan malmeses. Aquesta intervenció permet obtenir informació de les espècies i dels materials utilitzats per fer els nius, i sovint també es troben restes d'ous o fins i tot esquelets de cries que no han sobreviscut.

Per la forma i els materials trobats, el més probable és que siguin de pardal i de diverses espècies de mallerenga, aus que s'alimenten d'insectes, entre d'altres, i que de ben segur que han contribuït a reduir la presència de la processionària.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Aquest cap de setmana l’AMB organitza un Bioblitz metropolità virtual. En el context actual, el 3r Bioblitz Metropolità aposta per la ciència ciutadana a través de les xarxes socials, en un esdeveniment que tindrà lloc als 51 parcs i les 41 platges metropolitanes.

Acte
Notícia
Cicles biològics en parcs i platges metropolitans durant el confinament

La reducció de l'activitat humana durant el confinament per la COVID-19 ha afavorit que els parcs i les platges metropolitans s'hagin convertit en refugis de natura. El resultat ha estat un augment de fauna difícilment observable en circumstàncies normals, com ara flamencs, cabirols o senglars.

Butlletí