Èxit d'ocupació de les caixes niu a Alella

10/02/2020 - 07:56

Les deu caixes niu que es van instal·lar al Bosquet l'any 2017, al municipi d'Alella,  per lluitar contra la processionària dels pins i afavorir la biodiversitat, han donat els seus fruits. El primer any es van ocupar set de les caixes i el segon a nou. Enguany s'han trobat nius a vuit de les deu caixes, xifra que hagués pogut ser major si no s'haguessin malmès tres caixes per actes vandàlics.

Cada tardor es revisen totes les caixes per deixar-les a punt per a la següent època de cria: es netegen i es desinfecten, i es reparen o substitueixen les que estan malmeses. Aquesta intervenció permet obtenir informació de les espècies i dels materials utilitzats per fer els nius, i sovint també es troben restes d'ous o fins i tot esquelets de cries que no han sobreviscut.

Per la forma i els materials trobats, el més probable és que siguin de pardal i de diverses espècies de mallerenga, aus que s'alimenten d'insectes, entre d'altres, i que de ben segur que han contribuït a reduir la presència de la processionària.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró
Notícia

Tenint en compte el reducció de diversitat d'espècies, tant a la natura com a les ciutats, la conservació de la biodiversitat urbana s'ha convertit en un repte en els últims anys. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona empren accions com dur a terme un cens de papallones o instal·lar menjadors d’ocells i rampes per la fauna a les basses.

Notícia

La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Alella ha instal·lat petites àrees de contenidors per facilitar la separació dels residus i fomentar la recollida selectiva dels residus als edificis i equipaments municipals, en el marc del Pla d’Acció Municipal (PAM).

Butlletí