Es renoven els contenidors de residus a Castelló d’Empúries

20/07/2017 - 07:54

Aquest mes de juliol de 2017 el municipi de Castelló d’Empúries està fent la renovació del conjunt de contenidors de residus que hi ha a la vila de Castelló d’Empúries i a Castelló Nou, així com també el 50% dels contenidors d’Empuriabrava i el Masnou –l’altra meitat dels contenidors d’aquestes dues urbanitzacions es farà a inicis del 2018.

La renovació de la flota de contenidors al municipi suposa, a part de la substitució d’absolutament totes les unitats que avui en dia hi ha i que en molts casos tenen fins a 10 anys d’antiguitat, la uniformització dels models d’aquests contenidors així com també del seu sistema de recollida. Si bé fins ara han coexistit a les àrees d’aportació de residus contenidors de diferent aspecte i forma de recollida –càrrega lateral i càrrega superior (els anomenats tipus “campana”)– a partir d’aquest estiu i fins a primers del 2018 tots els contenidors tindran el mateix disseny i seran tots amb buidat lateral.

Sense cap mena de dubte això suposa una gran millora per la imatge dels carrers i una significativa dignificació de l’entorn urbà, aspecte aquest i pel que fa als contenidors, que havia esdevingut una assignatura pendent del municipi.

La renovació dels contenidors s’ha fet de manera conjunta entre l’Ajuntament de la Vila i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Mentre els contenidors de la fracció resta han estat finançats íntegrament pel consistori castelloní, els de recollida selectiva –paper, envasos i vidre– ho han estat en un 70% pel Consell Comarcal i en el 30% restant per l’Ajuntament.

En les operacions de renovació dels contenidors del municipi que s’inicien aquest mes de juliol i que es completaran a principis del 2018, s’hi contempla també la incorporació de la recollida de la fracció orgànica que es farà a partir del mes de març del 2018. Les àrees d’aportació de residus, on ara trobem 4 contenidors i que es corresponen a les fraccions que tradicionalment s’han recollit –paper, envasos, vidre i resta–, a partir del mes de març de l’any vinent es veuran completades amb un cinquè contenidor de color marró i que es correspondrà a la fracció orgànica - ent tant que aquest mateix mes de juliol s’han posat en marxa les noves instal·lacions pels tractament d’aquest residu orgànic a la planta comarcal de Pedret i Marzà.

Pel que fa a les dades, el número de contenidors que es reposen és de 470, als quals hi haurem d’afegir les 150 unitats que s’incorporaran l’any 2018 amb motiu de la posada en marxa de la recollida de la fracció orgànica. La inversió total que s’ha efectuat és d’aproximadament 595.000 €, dels quals 410.000 € han estat aportats per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i els 185.000 € restants pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Val a dir que la totalitat dels contenidors nous que es posen són de l’empresa Contenur, qui ha estat adjudicatària dels concursos públics efectuats per ambdues administracions.

De forma paral·lela s’ha editat material comunicatiu sota el lema “Cada residu té el seu color”, i que es fonamenta en un desplegable en paper així com en un imant de nevera. Aquest material s’està distribuint casa per casa a tots els habitatges del municipi al llarg d’aquest mes de juliol.

L’objectiu final és que un cop implementats tots els canvis en la contenerització i amb la campanya d’informació ambiental que s’està portant a terme, pel conjunt de residus produïts al municipi de Castelló d’Empúries es passi de forma poc o molt immediata del 44% en pes d’aquells que van a processos de recuperació o reciclatge, al 57%, de manera que siguin només el 43% dels residus els que acabin en dipòsit controlat-abocador.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article
Nova campanya de foment de la recollida de residus d'aparells elèctrics i electrònics

Coincidint amb el Black Friday, l’Agència de Residus de Catalunya inicia accions de conscienciació i sensibilització en centres comercials, botigues d’electrodomèstics, biblioteques, places públiques i xarxes socials, per allargar la vida d’aquests aparells i dipositar-los als punts de venda

Notícia

Una carpa informativa s'ha instal·lat amb l’objectiu d'aprofundir en la idea d’allargar la vida útil d’aquests aparells, promovent la reparació i reutilització, així com animar la ciutadania a dipositar aquests objectes en els punts de venda específics.

Notícia
Entrarà en vigor el maig del 2020 i els ciutadans pagaran entre 27 i 51 € l’any

L’Ajuntament de Barcelona implantarà l’any que ve una taxa per la recollida de residus que, en un futur, premiarà els domicilis que reciclin més. D’entrada, la taxa serà igual per a tota la ciutat, entre 27 i 51 € l’any per llar, i anirà inclosa dins el rebut de l’aigua, en què ara ja se’n paga també una pel tractament de residus. El preu de sortida de la taxa es marcarà segons el consum d’aigua de cada domicili.

Butlletí