Es presenta 'Els espais urbans. Manual de gestió d'hàbitats per a la fauna vertebrada'

Font: Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona
21/11/2012 - 00:00

L'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa' han publicat el manual número 7 de la col·lecció 'Manuals de gestió d'hàbitats': 'Els espais urbans. Manual de gestió d'hàbitats per a la fauna vertebrada' en el marc del Conveni de col·laboració per al desenvolupament del Pla de gestió integral per a la conservació dels sistemes naturals de la Xarxa de Parcs Naturals. El llibre es presenta el divendres 23 de novembre a les 10.30 h la Sala d'actes del Vagó de l'Edifici del Rellotge amb la presència d'Andreu Carreras, diputat adjunt d'Espais Naturals. Es lliurarà un exemplar als assistents.

L'objectiu de la col·lecció de 'Manuals de gestió d'hàbitats' és el de recollir i difondre bones pràctiques de gestió dels sistemes naturals, a través d'uns documents tècnics rigorosos i a la vegada comprensibles per a un públic ampli, en els quals es sintetitzen els coneixements actuals sobre l'estat dels hàbitats i es formulin propostes per millorar-ne la gestió.

Aquest nou exemplar sobre els espais urbans, que ha estat redactat per tècnic del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, vol donar a conèixer les eines per planificar i gestionar aquests espais com a hàbitats per a la fauna vertebrada. D'una banda, cal assegurar que la presència de la fauna no comporti riscos ni molèsties importants per a les persones. De l'altra, l'existència d'aquestes espècies, vinculades a uns espais verds de qualitat, fa que la vida diària de les persones sigui més agradable i saludable.

Per això, el manual vol aportar recomanacions i exemples pràctics que ajudin a afavorir una biodiversitat urbana que millori l'entorn quotidià dels ciutadans de forma totalment compatible amb la resta d'usos i activitats que s'hi desenvolupen.

El llibre es pot adquirir a la Llibreria de la Diputació. 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí