Es presenta el Dia Mundial de l'Aigua 2017

03/02/2017 - 07:56

Diverses administracions catalanes s'han coordinat per promoure una campanya d'activitats de sensibilització, comunicació i educació ambiental conjunta i coordinada arreu del país amb una oferta de recursos de suport als ens locals.

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça. L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l'Aigua.

Tot i cada any, el Dia Mundial de l'Aigua a escala internacional destaca un aspecte específic d'aigua dolça, i en l'edició del 2017 el lema es centra en "Aigua i Aigües Residuals", diverses administracions catalanes s'han coordinat per promoure una campanya d'activitats de sensibilització, comunicació i educació ambiental conjunta i coordinada arreu del país. Les administracions que han presentant la campanya conjunta són l'Agència Catalana de l'Aigua, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona totes elles a través de l'espai comú que és la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Els objectius de la campanya del Dia mundial de l'Aigua 2017 a Catalunya són:

  1. Unificar esforços des de les diferents administracions i sumar energies per poder oferir a la ciutadania activitats al voltant del DMA2017.
     
  2. Campanya paraigües diversa, amb activitats projectades per diferents perfils de públic.
     
  3. Amb un eix vertebrador de contingut clar i transversal: canvi climàtic i estalvi.
     
  4. Centralitzada i coordinada la informació sota un sol paraigües que faciliti l'accés.

Per part de les administracions supramunicipals s'ofereix suport als ens locals per tal que impulsin iniciatives municipals pròpies que es puguin complementar amb el suport rebut.

Com a elements destacats, per part de l'Agència Catalana de l'Aigua es crearà un nova web que recollida totes les activitats sobre l'aigua que es facin sota el nom de l'Agenda de l'aigua. I per altra banda, l'Ajuntament de Barcelona realitzarà diverses activitats sota el nom d'AiguArt, activitats sobre aigua i canvi climàtic amb format artístic. Per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona s'ofereix suport als ens locals que es vulguin adherir al Dia mundial de l'Aigua a través de diversos recursos: tallers, visites tècniques, exposicions i material de comunicació. Es pot consultar la documentació i oferta de suport als ens locals a l'enllaç.

Ajuntaments, entitats del tercer sector ambiental, empreses, particulars... es poden adherir al Dia mundial de l'Aigua enviant un correu eletrònic a acaparticipacio@gencat.cat i posteriorment inscriure les activitats que organitzaran a l’Agenda de l’Aigua de l’ACA.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Les escoles sostenibles de l'Hospitalet han celebrat el Dia Mundial de l'Aigua.

Reportatge

© UNICEF/Omid Fazel L'aigua neta i les bones pràctiques d'higiene són essencials per a la salut dels infants de l'Afganistan.

L'aigua provoca guerres, apaga incendis i és clau per a la supervivència humana, però garantir-ne l'accés per a tothom depèn en gran mesura de millorar la cooperació, segons un nou informe publicat per les Nacions Unides.

Article
 

Butlletí