DIA MUNDIAL DE L'AIGUA

divendres, 22 març, 2019

Sense deixar ningú darrere
Qui sigui, sigui on estigui, l'aigua és el vostre dret humà

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics. L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l'Aigua, després que la seva celebració s'aprovés a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament (CNUMAD) l'any 1992.

L'objectiu 6 per al desenvolupament sostenible és cristal·lí: aigua per a tothom cap al 2030. Per definició, això significa que no hi ha ningú darrere. Però avui, milers de milions de persones encara viuen sense aigua potable: les llars, les escoles, els llocs de treball, les explotacions i les fàbriques que lluiten per sobreviure i prosperar. Els grups marginats, dones, nens, refugiats, pobles indígenes, persones amb discapacitat i molts altres, sovint s'obliden i, de vegades, s'enfronten a la discriminació, ja que intenten accedir i gestionar l'aigua segura que necessiten.

Aquest Dia Mundial de l'Aigua, del 22 de març de 2019, tracta de fer front a la crisi de l'aigua abordant els motius pels quals queda molta gent sense accés al recurs.

La diada serveix per explicar quines accions es desenvolupen i es recomana fer servir les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram...) i el hashtag / paraula clau #diamundialaigua #worldwaterday #acaworldwaterday2019 . Més informació internacional del WorldWaterDay .


 

Categories: 
Aigua

Relacionats

Acte
21/03/2019
Palau Robert. Barcelona
Notícia
Il·lustració del Conte del Sr. Riu. Mercè Tous

Il·lustració del Conte del Sr. Riu. Mercè Tous

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça. L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l'Aigua. El tema del Dia Mundial de l'Aigua 2019 tracta de fer front a la crisi de l'aigua abordant els motius pels quals queda molta gent sense accés al recurs.
Notícia

S'ha presentat al Jardí del Palau Robert de Barcelona l’exposició Menys plàstics, més vida!, que es podrà visitar fins el 20 d’abril. Vol destacar que el plàstic està present d’una manera important a les nostres vides, tenint en compte que més del 90% dels productes i objectes que ens envolten estan fets d’aquest material, que acostuma a tenir un baix cost de producció, una gran versatilitat i una elevada resistència.

Butlletí