Es presenta a Santa Eulàlia de Ronçana el primer llibre publicat sobre el riu Tenes i el seu entorn

18/05/2023 - 11:00

De la mà de veïns i veïnes que trepitgen el territori, amb sensibilitat i estima pel paisatge, els vuit autors han treballat en aquesta publicació que dona testimoni de la riquesa natural i paisatgística i de la diversitat del riu.

El llibre ha estat escrit per M. Àngels Bonet, Assumpta Bosch, Jesús Cano, Júlia Cantos, Lluís Galobart, Lluís Gascon, Josep Prims i Pere Gendra com a coordinador, i compta amb el pròleg de Martí Boada i la col·laboració del Grup Excursionista de Bigues i Riells (GEBRACB). L'Ajuntament de Santa Eulàlia, així com altres Consistoris que compten amb el Tenes al seu entorn, també hi ha col·laborat.

La presentació a Santa Eulàlia de Ronçana va tenir lloc el passat 3 de maig a la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja.

El llibre està dividit en tres parts. La primera és una explicació general del riu des dels punts de vista de la geografia, la vegetació, la fauna i el patrimoni. La part central i la més extensa consta d’un passeig fotogràfic des dels inicis del naixement fins a la seva desembocadura al Besòs. I per últim, la tercera part, és una breu descripció del camí fluvial. En aquest apartat s’hi adjunta el track del recorregut.


 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Granollers, en col·laboració amb el Consorci Besos Tordera (CBT) participa en el projecte KNOWING de l’Horizon Europe, per impulsar actuacions d'adaptació i resiliència davant les inundacions pluvials i fluvials, identificades en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i en el Pla de Resiliència Urbana de Granollers.

Acte
10/04/2024 - 10:00
Masia de Can Coll. Lliçà de Vall
Article

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Butlletí