Es presenta a Santa Eulàlia de Ronçana el primer llibre publicat sobre el riu Tenes i el seu entorn

18/05/2023 - 11:00

De la mà de veïns i veïnes que trepitgen el territori, amb sensibilitat i estima pel paisatge, els vuit autors han treballat en aquesta publicació que dona testimoni de la riquesa natural i paisatgística i de la diversitat del riu.

El llibre ha estat escrit per M. Àngels Bonet, Assumpta Bosch, Jesús Cano, Júlia Cantos, Lluís Galobart, Lluís Gascon, Josep Prims i Pere Gendra com a coordinador, i compta amb el pròleg de Martí Boada i la col·laboració del Grup Excursionista de Bigues i Riells (GEBRACB). L'Ajuntament de Santa Eulàlia, així com altres Consistoris que compten amb el Tenes al seu entorn, també hi ha col·laborat.

La presentació a Santa Eulàlia de Ronçana va tenir lloc el passat 3 de maig a la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja.

El llibre està dividit en tres parts. La primera és una explicació general del riu des dels punts de vista de la geografia, la vegetació, la fauna i el patrimoni. La part central i la més extensa consta d’un passeig fotogràfic des dels inicis del naixement fins a la seva desembocadura al Besòs. I per últim, la tercera part, és una breu descripció del camí fluvial. En aquest apartat s’hi adjunta el track del recorregut.


 

Relacionats

Article

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

Article

Nova campanya de sensibilització sobre la importància de preservar l’aigua realitzada per l'Ajuntament de Granollers.

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Butlletí