Es presenta a L'Hospitalet un prototip europeu de cotxe elèctric d’ús compartit

Font: Ajuntament de L'Hospitalet

01/10/2018 - 12:34

El Districte Econòmic de L’Hospitalet ha acollit les jornades de demostració final de la iniciativa europea ESPRIT (Easily diStributed Personal RapId Transit), un nou vehicle elèctric d’ús compartit dissenyat com a complement del transport públic. L’objectiu és enllaçar els transports públics amb les zones de les ciutats amb menys cobertura del servei.

El projecte està impulsat per un consorci d’empreses públiques i privades i diverses universitats de França, Alemanya, Regne Unit, Itàlia i Luxemburg, del qual és soci l’Ajuntament de L’Hospitalet com a únic representant espanyol i única institució municipal del consorci.

El servei ESPRIT funciona de manera semblant al sistema d’ús compartit de bicicletes que hi ha en moltes ciutats. El seu objectiu és enllaçar els transports públics amb les zones on no arriba o amb menys cobertura —àrees periurbanes o industrials—, a través d’una proposta alternativa al vehicle privat que ofereix un transport intel•ligent, equilibrat i sostenible.

Concretament, s’han fabricat tres cotxes prototip que s’ha exposat davant la Fira de Granvia. Aquests dies també es fan unes jornades sobre el projecte ESPRIT, amb ponències i grups de treball que comptaran amb l’assistència d’un centenar de participants.

El cotxe elèctric ha estat dissenyat especialment per a aquest ús i té com a tret característic que pot anar integrat en un tren de carretera, fins a un màxim de vuit unitats remolcades per la primera. D’aquesta manera, s’obté una redistribució eficient de flotes que soluciona el principal problema de cost dels sistemes actuals de vehicles d’ús compartit d’un sol sentit.

En el cas de L’Hospitalet, aquest servei donaria resposta a la connexió amb les zones industrials de la ciutat. Principalment, els vehicles elèctrics facilitarien el trasllat des de les estacions de metro, autobús, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies fins als centres de treball del Districte Econòmic i farien disminuir l’ús del cotxe privat en aquest tipus de desplaçaments.

A més de L’Hospitalet, la prova pilot del projecte ESPRIT també s’ha fet recentment a les ciutats de Lió (França) i de Glasgow (Regne Unit). El projecte té un pressupost de vuit milions d’euros i està finançat per la Unió Europea, dins del programa Horizon 2020.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Article

Aquest 8 de juliol ha començat a funcionar a L’Hospitalet un servei de carsharing amb una flota de dotze vehicles híbrids aparcats en dotze punts estratègics de la ciutat. Amb l’objectiu de lluitar contra els efectes del canvi climàtic i la contaminació ambiental, el Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet inclou entre les mesures que s’han d’aplicar a la ciutat el foment de l’ús compartit de vehicles (carsharing).

Article

El Servei de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat en marxa un nou centre de gestió de la mobilitat (CGM), ubicat a l’edifici municipal del carrer del Migdia. Des de les noves instal•lacions, dotades de tecnologia avançada i pantalles murals, tècnics de Mobilitat gestionen els sistemes de control del trànsit, la centralització semafòrica, els equips de videovigilància viària i les zones d’accés restringit, entre d’altres, per tal d’afavorir l’ús racional i la seguretat de la xarxa viària de la ciutat.

Butlletí