Es constitueix el nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona

13/02/2023 - 12:00

El dia 1 de febrer es va celebrar el Plenari de constitució del nou Consell al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, com a resultat de les eleccions celebrades aquesta darrera tardor entre les organitzacions de la Xarxa Barcelona + Sostenible.

De l’octubre al desembre de 2022 es va dur a terme el procés electiu per a la renovació del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat, l’espai participatiu que representa la Xarxa Barcelona + Sostenible davant l’Ajuntament. El Consell facilita la interacció entre els diferents actors de la ciutat i l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu d’incidir en les polítiques públiques de sostenibilitat i clima.

D’aquest procés electiu en van resultar escollides 44 organitzacions representants de cinc sectors: associatiu, empresarial, col·legis professionals, centres educatius i universitats. Aquestes, juntament amb entitats significatives de ciutat, grups polítics municipals, administracions públiques i entitats dels districtes, sumen les 58 organitzacions que conformen el nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat.


Noves Vicepresidències i Comissió Permanent

Les organitzacions Grup d’Interès per la Sostenibilitat Urbana (GIxSU) i Posidonia Green Project van resultar les escollides per majoria absoluta del Ple, d’entre les vuit entitats que s’havien presentat als càrrecs de Vicepresidències. Assumeixen la Vicepresidència Primera i la Vicepresidència Segona, respectivament, en aquest nou mandat. També va quedar escollida, per unanimitat, la nova Comissió Permanent, que actua com a òrgan executiu del Ple del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat. La conformen 19 organitzacions incloent la Presidència i les Vicepresidències del Consell.


Arrenca el nou mandat

Seguidament, el nou Consell va posar fil a l’agulla per començar a treballar en la definició d’un marc de treball que succeeixi el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022. Es va encetar un espai de deliberació per identificar prioritats i punts de consens al voltant de tres qüestions: els imprescindibles del nou marc de treball, els reptes i projectes prioritaris a entomar com a ciutat, i els principis que han de regir el funcionament de la Xarxa en la nova etapa.

Prèviament a l’espai de treball, es va oferir una presentació inspiradora sobre l’Assemblea Ciutadana pel Clima a càrrec de Georgina Castañeda, integrant de l’Assemblea i de la seva Comissió de Seguiment. Totes les aportacions, tant individuals com col·lectives, es van recollir com a material de treball per a la Comissió Permanent. Finalment, en el torn obert d’intervencions, l’entitat ATTA Permacultura va presentar el Manifest de la insostenibilitat, que expressa les contradiccions entre la voluntat política explicitada i les accions que es duen a terme, tant a escala local com global.

Més informació

 


 


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Les iniciatives guanyadores, que han estat escollides entre 72 propostes presentades, han rebut un guardó que reconeix l’impacte mesurable en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), ja siguin iniciatives empresarials, socials i de mitjans de comunicació o projectes educatius.

Notícia

La jornada de networking de la Xarxa Barcelona + Sostenible, que es va celebrar el 29 de setembre, va acollir 158 assistents de més de 120 organitzacions de la ciutat que es van aplegar al Born Centre de Cultura i Memòria.

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Butlletí