Es busquen idees per fomentar el consum sostenible!

Redacció

22/06/2010 - 00:00

Es buquen històries curtes (entre 350 i 500 paraules) que promoguin estils de vida sostenibles. Les 10 millors seran convertides en vídeos animats i la millor idea anirà a la Cimera per al Desenvolupament Sostenible, Rio+20, que se celebrarà el 2012. La data límit és el 15 de juliol. L'adreça per participar greenshotsaward@cprac.org.

El Centre d'Activitat Regional per la Producció Neta (CAR/PN), adscrit a l'Agència de Residus de Catalunya del Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha llançat el Green Shots Award. Es tracta d'un nova iniciativa per estimular la creació i la promoció d'idees innovadores sobre consum sostenible a la Regió Mediterrània.

L'objectiu principal del premi és augmentar la conscienciació sobre consum sostenible a través d'involucrar el màxim nombre de persones en la generació d'idees creatives sobre com els petits canvis en els nostres estils de vida poden contribuir notablement a la conservació del medi ambient.

Com destaca Virgínia Alzina, directora del CAR/PN: "La manca de conscienciació i coneixement fora dels cercles d'ambientòlegs han limitat la participació massiva al debat de la sostenibilitat" "Avui, les tecnologies de xarxes socials i les noves eines de comunicació, de les quals Green Shots Award n'és un bon exemple, ens permeten omplir aquest buit".

Els guanyadors del Green Shots Awar s'anunciaran a l'ECOMEDA Green Forum, a Barcelona, al novembre de 2010. Els deu vídeos d'animació basats en les millor idees es presentaran al fòrum abans de distribuir-se massivament. Al capdavall, com destaca Alzina ‘El Green Shots Award ajudarà a canalitzar la creativitat de la gent i portar la seva veu fins la Cimera Rio+20".

Es pot trobar més informació del Green Shots Award i de les seves bases a www.greenshotsaward.org

Relacionats

Article


L’Espai Natural del Remolar-Filipines, a Viladecans, va estrenar el seu centre d’informació renovat i ho va fer coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells, diumenge, 2 d’octubre.

Notícia

Aigües de Reus reprèn les visites i activitats pedagògiques que ofereix a la ciutadania per conscienciar de l’ús de l’aigua, la seva gestió i el seu valor. L’empresa municipal d’aigua preveu que aquest curs la xifra de visitants recuperi els nivells previs a l’arribada de la pandèmia.

Article

La ciència i la natura juntes, tan fonamentals i ancestrals, poden ser una eina d’innovació educativa. Aquesta és el motor del nou projecte conjunt d’innovació educativa entre el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i el CREAF.

Butlletí