En marxa la instal·lació solar a una escola a Sant Pol de Mar

16/06/2021 - 12:28

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra el 5 de juny a tot el món, i Sant Pol de Mar han aprofitat el amb l'entrada en servei de les plaques solars fotovoltaiques de l'escola Sant Pau.

L'Alcalde Albert Zanca i la regidora de Medi Ambient, Isabel Llari, s'han acostat fins a l'equipament públic per veure de prop la instal·lació dels 70 panells solars, els quals són capaços de generar fins a 30 mil Kwh/any d'energia neta.

Gràcies a aquesta instal·lació ens podrem estalviar fins a 11.821 kg anuals d'emissions contaminants i es generarà el 43% de les necessitats d'electricitat del centre, fet molt remarcable atesa l'entrada en vigor de les noves tarifes del preu de la llum que encareixen el consum elèctric en les franges diürnes.
 

  • Potència Pic Instal·lada: 18.9 kWp
  • Potència Nominal: 17kW
  • Energia Anual Generada: 30.104 kWh
  • Quota d'Autoproducció Anual: 43%
  • Estalvi Emissions de CO2: 11.821 kgCO2/any


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

 

Alguns municipis han aprobat bonificacions en l'Impost de Bens Immobles per aquells habitatges que incorporin instal·lacions fotovoltaiques.

Notícia
Segons dades del nou Observatori de l'Autoconsum a Catalunya
L'EMD de Valldoreix també té instal·lat un sistema d'autogeneració d'energia amb plaques solars / Foto: EMD Valldoreix

En total hi ha 380 instal·lacions a la ciutat que generen 1.629,56 kW de potència, el que significa un 8,5% del total a Catalunya. Segons dades de l'Observatori de l'autoconsum a Catalunya, al país ja se superen els 55MW i les 4.400 instal·lacions, amb un creixement molt significatiu a partir del 2019, en què cada trimestre s'han posat en funcionament un 52% més d'equips d'aquestes característiques que en l'anterior.

Notícia

Aquest porta a porta se suma al que ja es va fer el 2020 amb la missió de disminuir el nombre de llars que patia vulnerabilitat energètica i assessorar en la gestió i reducció de les seves factures de subministraments bàsics. La primera intervenció a 500 habitatges de Rocafonda del 2020, que va ser intermitent a causa de la pandèmia, es va dur a terme de forma presencial i via telefònica.

Butlletí