Els vehicles elèctrics i híbrids centren la 5a Conferència BioEconomic

Font: Ajuntament de Tarragona
09/05/2016 - 13:16

La Cambra de Comerç de Tarragona ha acollit el divendres 6 de maig la 5a Conferència BioEconomic que ha anat dedicada als vehicles elèctrics, híbrids i alternatius.

L’esdeveniment, organitzat com cada any per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City juntament amb la Universitat Rovira i Virgili, el Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT), l’Ajuntament de Tarragona i BioEconomic, ha abordat temes relacionats amb la mobilitat intel·ligent, sostenible i elèctrica amb l’objectiu de generar debat i reflexió sobre modes de transport alternatius.

Organitzada en 3 sessions amb 13 ponents, la jornada ha comptat amb una cinquantena d’assistents al llarg del matí, entre les 9 i les 14 h. L’acte inaugural ha anat a càrrec de la directora dels Plans de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria; Sebastià Parera, mànager de BioEconomic, i Jordi Escolà, gerent de CUÏC, empresa que promou la mobilitat responsable. "La pedagogia i la reflexió són importants per entendre la mobilitat elèctrica com una mesura de millora a les ciutats. La mobilitat ens afecta a tots ja que tothom es mou, i davant una hiperdependència del cotxe, la mobilitat elèctrica pot mitigar els efectes contaminants cap al nostre entorn", ha explicat Floria. Per la seva part, un any més, el director de la Fundació TSMC, Javier Villamayor, s’ha encarregat de la clausura.

Ciutats cada cop més Intel·ligents i sostenibles

Els nous models logístics de desplaçament urbà sostenible han ocupat el primer dels blocs de la jornada. Un segon bloc ha tractat sobre els estalvis i els beneficis que suposen per als usuaris i el territori apostar per mitjans alternatius de transport de persones i mercaderies sota criteris de sostenibilitat i eficiència energètica. Finalment la jornada ha contextualitzat i tractat sobre la situació actual i les tendències de mobilitat intel·ligent en l’entorn de les ciutats.

En aquest sentit, Javier Redondo, manager de Zero Emissions Project NISSAN IBERIA, comenta que “el gran repte de les ciutats és reduir les emissions contaminants”. Segons indica, “la difusió i la sensibilització és un factor molt important” i en l’actualitat “tots els fabricants treballen en aquesta línia per disposar i oferir vehicles 100% elèctrics”, reconeix.

D’altra banda, el dissabte 7 de maig la Rambla Nova, al tram entre la Font del Centenari i els Despullats, ha comptat amb l’ExpoVEHIA, vinculada al BioEconomic, i en la qual s'han mostrat tot tipus de vehicles elèctrics, híbrids i alternatius amb més de 30 expositors, proves ciutadanes de vehicles i activitats diverses.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Surten a licitació la redacció dels plans de gestió de l’Anella Verda, la renaturalització del riu Francolí i del litoral

Notícia

El pressupost per a 2024 de la companyia d'aigües també estableix l’increment del Fons Social

Article

Injuve reconeix la Conselleria de Joventut amb la distinció de 'Bona Pràctica' del projecte Climactives

Butlletí