Els ocells de l'Escola Mediterrània a Viladecans surten del niu

06/06/2018 - 07:56

L'ornitologia és la branca de la ciència que es dedica a l'estudi dels ocells i els alumnes de quart de l'Escola Mediterrània de Vialdecans ja poden afirmar que han fet les seves primeres passes en aquest àmbit del coneixement.

Els últims mesos han treballat l'habitat, l'alimentació, la reproducció i les diferències entre els tipus d'ocells del seu entorn. A més, aquest projecte ha comptat amb la implicació de les famílies del centre, que han ajudat a construir les vuit caixes instal·lades al parc de la Torre-roja que funcionen com a nius per a les aus.

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, aquest dimarts 5 de juny han fet l'observació de les caixes que van construir per saber quins ocells s'hi han instal·lat. L'observació dels ocells requereix de concentració i silenci. Al final, però, la paciència té recompensa i els nens i nenes veuen com entren i surten els ocells dels nius que van construir a l'escola. A més, a partir del temps que s'estan les aus dins de les caixes es poden fer deduccions del que hi està passant. Per exemple, a partir de cronometrar les seves estades dins del niu es pot saber si els ocells estan covant els seus ous o alimentant els pollets. Aquest projecte educatiu compta amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.


 

Relacionats

Notícia

Els alumnes de 4t i 5è de l'escola Mediterrània han tingut la visita de la Camilla Kranzusch, una noia de 24 anys que està creuant Europa a peu fins al Marroc amb l'objectiu de plantar arbres contra la crisi climàtica. Una aventura que Kranzusch va començar després d'escoltar un discurs del Ministre Federal de Desenvolupament, Gerd M'ller, en el que explicava que Àfrica encara és una espurna d’esperança contra la catàstrofe climàtica. que si Àfrica copiava el nostre camí intensiu en carboni, s'acabaria la catàstrofe climàtica.

Article

Dels 935, 422 estaven ocupats, 213 abandonats o trencats i 6 més en fase de construcció. Són dades del cens d'orenetes que es va fer durant el mes de juliol impulsat pel Departament de Medi Ambient i dins el Projecte Orenetes de l'Institut Català d'Ornitologia. És una molt bona notícia pel municipi: les orenetes són un gran aliat contra la proliferació dels mosquits i diverses plagues.

Article

Prop de 500 alumnes han pres part en 11 projectes participatius

Butlletí