Els ocells de l'Escola Mediterrània a Viladecans surten del niu

06/06/2018 - 07:56

L'ornitologia és la branca de la ciència que es dedica a l'estudi dels ocells i els alumnes de quart de l'Escola Mediterrània de Vialdecans ja poden afirmar que han fet les seves primeres passes en aquest àmbit del coneixement.

Els últims mesos han treballat l'habitat, l'alimentació, la reproducció i les diferències entre els tipus d'ocells del seu entorn. A més, aquest projecte ha comptat amb la implicació de les famílies del centre, que han ajudat a construir les vuit caixes instal·lades al parc de la Torre-roja que funcionen com a nius per a les aus.

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, aquest dimarts 5 de juny han fet l'observació de les caixes que van construir per saber quins ocells s'hi han instal·lat. L'observació dels ocells requereix de concentració i silenci. Al final, però, la paciència té recompensa i els nens i nenes veuen com entren i surten els ocells dels nius que van construir a l'escola. A més, a partir del temps que s'estan les aus dins de les caixes es poden fer deduccions del que hi està passant. Per exemple, a partir de cronometrar les seves estades dins del niu es pot saber si els ocells estan covant els seus ous o alimentant els pollets. Aquest projecte educatiu compta amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.


 

Relacionats

Acte
08/03/2020 - 12:00
Parc del Masot
Article
Un fragment del tronc donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs

El tronc de l’alzina del Parc de Can Vidalet, que es va talar pel seu mal estat i pel perill que suposava per als visitants, ha estat aprofitat per crear un refugi de biodiversitat que donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs.

Notícia

Els alumnes de 4t i 5è de l'escola Mediterrània han tingut la visita de la Camilla Kranzusch, una noia de 24 anys que està creuant Europa a peu fins al Marroc amb l'objectiu de plantar arbres contra la crisi climàtica. Una aventura que Kranzusch va començar després d'escoltar un discurs del Ministre Federal de Desenvolupament, Gerd M'ller, en el que explicava que Àfrica encara és una espurna d’esperança contra la catàstrofe climàtica. que si Àfrica copiava el nostre camí intensiu en carboni, s'acabaria la catàstrofe climàtica.

Butlletí