Els ocells de l'Escola Mediterrània a Viladecans surten del niu

06/06/2018 - 07:56

L'ornitologia és la branca de la ciència que es dedica a l'estudi dels ocells i els alumnes de quart de l'Escola Mediterrània de Vialdecans ja poden afirmar que han fet les seves primeres passes en aquest àmbit del coneixement.

Els últims mesos han treballat l'habitat, l'alimentació, la reproducció i les diferències entre els tipus d'ocells del seu entorn. A més, aquest projecte ha comptat amb la implicació de les famílies del centre, que han ajudat a construir les vuit caixes instal·lades al parc de la Torre-roja que funcionen com a nius per a les aus.

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, aquest dimarts 5 de juny han fet l'observació de les caixes que van construir per saber quins ocells s'hi han instal·lat. L'observació dels ocells requereix de concentració i silenci. Al final, però, la paciència té recompensa i els nens i nenes veuen com entren i surten els ocells dels nius que van construir a l'escola. A més, a partir del temps que s'estan les aus dins de les caixes es poden fer deduccions del que hi està passant. Per exemple, a partir de cronometrar les seves estades dins del niu es pot saber si els ocells estan covant els seus ous o alimentant els pollets. Aquest projecte educatiu compta amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.


 

Relacionats

Notícia

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha aprovat una modificació del planejament del sector afectat pel soterrament de les línies de FECSA d’Esplugues de Llobregat, a Finestrelles. En concret, es millora l’ordenació prevista per incrementar les zones verdes i crear un corredor entre el carril bici de l’avinguda Diagonal i el Parc de Collserola.

Acte
29/05/2021 - 00:00
Cornellà de Llobregat
Notícia

La Setmana de la Natura té lloc del 24 de maig al 5 de juny. A Cornellà, enguany, per celebrar-la l'Ajuntament vol posar en valor la biodiversitat que habita als espais verds i carrers de la ciutat. Una biodiversitat positiva que millora molts aspectes de la vida humana: salut, pol·linització, control de plagues, etc. 

Butlletí