Els centres de primària de Vilanova i la Geltrú expliquen els seus projectes de l'Agenda 21

La trobada intercentres ha servit també per preparar el manifest que els alumnes llegiran el Dia Mundial del Medi Ambient.
Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
21/04/2013

Els centres escolars de primària de Vilanova i la Geltrú s'han reunit en la trobada intercentres de l'Agenda 21 per preparar la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. Aquesta trobada ha estat organitzada, un any més, pel programa de l'Agenda 21 escolar del Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament.

Les escoles de primària, representades per 52 alumnes de 5 centres diferents, s'han reunit per segon any consecutiu al Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA), on els nens i nenes de cada centre participant han explicat el projecte ambiental que estan portant a terme a l'escola.

Així, els alumnes de l'escola Pompeu Fabra han parlat del projecte de recollida d'oli usat que han engegat fa un parell de mesos. Els de l'escola El Cim han explicat com treballen aspectes com la Mobilitat en la Setmana del Medi Ambient. Els de l'Escola Pia han explicat com treballen el reciclatge de paper, plàstic i alumini. L'Escola Ginesta ha parlat el seu projecte d'educació ambiental i la seva organització. I finalment, els de l'Arjau, han exposat dos projectes de reciclatge, el de plàstic i el de tòners de tinta.

La trobada d'aquest 18 d'abril també ha servit per escollir el tema a tractar en el manifest del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient. Ara les escoles assistents han d'escollir els seus representants per llegir el manifest.

Els delegats ambientals de les escoles de secundària es reuniran dijous vinent, dia 25, per avançar cap al Projecte de Ciutat, un projecte ambiental comú que puguin dir a terme totes les escoles de VNG. 

AdjuntMida
Image icon escoles-vilanova.JPG56.08 KB

Relacionats

Notícia

La diagnosi urbanística de Vilanova i la Geltrú destaca el desenvolupament territorial mesurat i sostenible com un dels elements claus actuals i de futur. 

Notícia

Els municipis que han posat en marxa aquesta iniciativa comparteixen una unitat geogràfica de costa, pertanyents a diverses comarques i demarcacions provincials, però units per un problema: l’impacte dels efectes del canvi climàtic sobre les platges, que no entén de fronteres administratives.

Butlletí