Els barris de Can Bassa i Ponent de Granollers participen en una prova pilot per incentivar la recollida selectiva d’envasos

10/08/2019 - 08:00

S’ha explicat als veïns i veïnes de Can Bassa i Ponent el funcionament de la prova pilot de reciclatge Reciclos, que busca mobilitzar la ciutadania per reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc. Una iniciativa que, a través de la mecànica del joc, connectarà la ciutadania amb el contenidor cada cop que es recicli.

Per participar-hi cal registrar-se al web app https://granollers.reciclos.cat/,fer una fotografia a la llauna o a l’ampolla de plàstic que es vol reciclar on es vegi clarament el codi de barres i dipositar-lo al contenidor groc mentre s’escaneja el codi QR que es trobarà al mateix contenidor. Un cop fet aquest procediment, la persona usuària rebrà uns punts anomenats reciclos que els permetrà participar en un sorteig per aconseguir premis, col·laborar amb una ONG o bé en projectes de millora per al seu barri.

Aquesta iniciativa està impulsada per Ecoembes, l’organització mediambiental que coordina el reciclatge d’envasos a tot el territori espanyol, i la Generalitat de Catalunya, i s’emmarca dins el projecte pilot Reciclatge 5.0 que les dues organitzacions van donar a conèixer el passat mes d’abril i que es desenvolupa des de TheCircularLab, el centre d’innovació d’Ecoembes.

Aquest mes de juliol ha començat la prova pilot que finalitzarà el mes de desembre. En acabar, s’estudiaran els resultats obtinguts i es valorarà la seva continuïtat i ampliació. D’aquesta manera es posa a disposició dels veïns i veïnes una eina que millori la qualitat i la quantitat d’envasos que es reciclen.

Amb la posada en marxa d’aquest projecte, Ecoembes segueix apostant per Catalunya per portar a terme projectes d’innovació circular controlats, amb l’objectiu de proporcionar millores sostenibles al territori català amb un projecte d’economia circular.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
A Montmeló, la recollida selectiva ja es fa amb càrrega lateral | Griselda Escrigas

A Montmeló, la recollida selectiva ja es fa amb càrrega lateral | Griselda Escrigas

L’objectiu és augmentar la freqüència de recollida d’aquestes fraccions perquè la càrrega lateral és més ràpida

Article

Des del passat novembre l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio en col·laboració amb l'Ajuntament de Granollers va comenár una campanya informativa entre els establiments HORECA (Hosteleria, Restauració i Catèring) que, de mitjana, generen el 50 % d'envasos de vidre de les ciutats.

Notícia

Durant dues setmanes quatre persones han recorregut l'àmbit de l'illa de vianants de Granollers per informar sobre la recollida de cartró comercial i per insistir en com s'han fer servir les plataformes mòbils de contenidors. Aquests quatre informadors han visitat els establiments entre les 17 i les 21 hores, de dilluns a divendres.

Butlletí