El Vallès Occidental renovarà les plantes de compostatge i biometanització

22/06/2017 - 09:01

Analitzat l’estat de les Plantes de Compostatge i Biometanització de Can Barba, conjuntament amb l’Agència de Residus de Catalunya, s’ha arribat a la conclusió que la instal·lació necessita un redisseny i que cal substituir la maquinària que ha quedat obsoleta.

El Ple del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha celebrat la darrera sessió d’aquest curs i durant la qual s’han donat a conèixer novetats respecte diferents instal·lacions comarcals de tractament de residus. D’una banda, s’ha aprovat la pròrroga per un any de la concessió de les Plantes de Compostatge i Biometanització de Can Barba, on es tracta la matèria orgànica que es llença al contenidor marró. Arran de diferents treballs i estudis realitzats l’últim any s’ha constatat que és necessària una remodelació substancial de la planta que permeti donar servei en els propers anys i s’ha optat per prorrogar la concessió a l’actual concessionari – CESPA GR, SA- fins l’estiu del 2018. En aquell moment començaran les obres de remodelació.

A partir d’ara es treballarà en el projecte executiu de remodelació de la planta i també en un acord per al finançament de les obres amb l’Agència de Residus de Catalunya. La previsió és poder començar les obres el segon semestre de 2018 i que tinguin una durada d’aproximadament d’un  any.

Fins a l’estiu de 2018, els municipis podran seguir portant la matèria orgànica a Can Barba. Tanmateix, durant els mesos que calgui tancar-la per les obres, el Consorci plantejarà als municipis plantes alternatives on poder portar la matèria orgànica.

Tractament dels voluminosos

El Ple del Consorci també ha aprovat avui el nou contracte del servei de tractament de voluminosos. El passat mes de març es va convocar el concurs i en base a les condicions dels plecs ha resultat guanyadora l’empresa Planta Intercomarcal de Reciclatge, SA, que presta aquest servei en una planta de tractament ubicada al barri de Can Roqueta de Sabadell.  El Ple ha aprovat disposar la despesa per import de 1.477.168,00 euros per als exercicis 2017, 2018 i 2019.

Avui també s’ha aprovat l’actualització del preu públic corresponent al servei de tractament de voluminosos, establint un preu de 53,96 €/tona, suposant una rebaixa de 3’67 euros/ tona respecte el preu actual.

Nova seu del Consorci de Residus a Terrassa

El ple de l’Ajuntament de Terrassa va aprovar aquest hivern la cessió per a 25 anys d’una finca al carrer de Sant Isidre de la cocapital vallesana a favor del Consorci. Avui, el Ple ha acceptat aquesta cessió, que no tindrà cap cost per l’ens comarcal. Això sí, el Consorci es farà càrrec de les despeses i del cost de les obres d’adequació de l’espai, que es preveu que puguin començar després de l’estiu. La finca objecte de concessió ocupa una superfície de 303,04 m2.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia
L'objectiu és reduir la generació de residus un 10 per cent i arribar al 60 per cent de recollida selectiva.
Carles Caballero al ple | J. M.O.

Carles Caballero al ple | J. M.O.

El porta a porta s'ha demostrat vàlid en municipis on predominen les urbanitzacions i la baixa densitat de població. A Terrassa es farà una prova pilot a Vista Alegre l'any vinent, i Can Gonteres sembla que podria ser un bon lloc per implantar-ho.

Butlletí