El V Mercat del "Parc a taula" ofereix, a Castelldefels, els millors productes de la terra

Font: Diputació de Barcelona
20/07/2011 - 00:00
Aquest pròxim dissabte, 23 de juliol, entre les 17.00 i les 22.30 h, el programa Parc a taula de la Diputació de Barcelona celebrarà a Castelldefels el seu Vè Mercat, amb representants de productors i cellers dels parcs de la Serralada Litoral, Garraf i Sant Llorenç del Munt i l'Obac que donaran a conèixer els seus productes més representatius.

Concretament, hi haurà representats els vins i caves dels cellers Can Ramon i Grau Doria,  productes de Can Pere de la Plana, Masia la Fassina, cansaladeria Aurora Tarés i l'Associació de productors de préssec de l'Ordal, tots ells del Parc del Garraf. També hi seran Casanovas Cansaladers del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i Formatges Can Pujol i La Cleda del Parc de la Serralada Litoral, a més dels cellers Quim Batlle i Serralada de Marina, també del Parc de la Serralada Litoral.

El Parc a taula és un programa cultural, promogut per la Diputació de Barcelona, que vol contribuir a la valorització dels productes enogastronòmics locals de qualitat, que contribueixen a establir una economia basada en el propi territori, la seva identitat i un paisatge de qualitat mitjançant la col·laboració amb els restauradors, allotjaments, productors i elaboradors de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona.

Dins el marc del Mercat, a les 18.00 h tindrà lloc l'atorgament de la Carta de Compromís del programa Parc a taula 2011 a les empreses dels Parcs del Garraf, Olèrdola i Foix que també participen en aquest projecte.

El programa es va iniciar l'any 2001 al Parc del Garraf i al d'Olèrdola, en el marc del programa cultural Viu el Parc i s'ha estès durant aquests anys al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, des del 2005; al Parc del Foix, des del 2007; i al Parc de la Serralada Litoral, des del 2008. Es preveu que aviat arribi també al Parc del Castell de Montesquiu i al Parc Natural del Montseny.

D'altra banda, la Diputació de Barcelona també ha editat la Guia del Parc a taula que conté informació dels espais naturals i una selecció dels productes més representatius dels parcs que participen al programa. En total, hi ha 147 empreses que es concreten en 6 allotjaments, 36 restaurants, 26 cellers i 77 establiments, elaboradors i productors dels cinc parcs que hi participen (Garraf, Olèrdola, Foix, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i Serralada Litoral).

Relacionats

Notícia

Es fa als polígons industrials del Delta del Llobregat (Castelldefels, Gavà, El Prat, Sant Boi i Viladecans) · El projecte Ecoindústria proporciona suport i acompanyament a les empreses en processos de transformació cap a l'economia circular. Està impulsat pels ajuntaments de Castelldefels, Viladecans, Gavà, El Prat de Llobregat i Sant Boi de Llobregat, amb la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Notícia

Es tracta d'espais, tant interiors amb climatització com exteriors · Estan pensats perquè la ciutadania es pugui refugiar de les temperatures extremes dels mesos més càlids i davant d'episodis d'onada de calor · Recordem que els darrers dies hem viscut diverses situacions de Prealerta el Pla de Protecció Civil per risc de calor intensa.

Butlletí