El V Mercat del "Parc a taula" ofereix, a Castelldefels, els millors productes de la terra

Font: Diputació de Barcelona
20/07/2011 - 00:00
Aquest pròxim dissabte, 23 de juliol, entre les 17.00 i les 22.30 h, el programa Parc a taula de la Diputació de Barcelona celebrarà a Castelldefels el seu Vè Mercat, amb representants de productors i cellers dels parcs de la Serralada Litoral, Garraf i Sant Llorenç del Munt i l'Obac que donaran a conèixer els seus productes més representatius.

Concretament, hi haurà representats els vins i caves dels cellers Can Ramon i Grau Doria,  productes de Can Pere de la Plana, Masia la Fassina, cansaladeria Aurora Tarés i l'Associació de productors de préssec de l'Ordal, tots ells del Parc del Garraf. També hi seran Casanovas Cansaladers del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i Formatges Can Pujol i La Cleda del Parc de la Serralada Litoral, a més dels cellers Quim Batlle i Serralada de Marina, també del Parc de la Serralada Litoral.

El Parc a taula és un programa cultural, promogut per la Diputació de Barcelona, que vol contribuir a la valorització dels productes enogastronòmics locals de qualitat, que contribueixen a establir una economia basada en el propi territori, la seva identitat i un paisatge de qualitat mitjançant la col·laboració amb els restauradors, allotjaments, productors i elaboradors de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona.

Dins el marc del Mercat, a les 18.00 h tindrà lloc l'atorgament de la Carta de Compromís del programa Parc a taula 2011 a les empreses dels Parcs del Garraf, Olèrdola i Foix que també participen en aquest projecte.

El programa es va iniciar l'any 2001 al Parc del Garraf i al d'Olèrdola, en el marc del programa cultural Viu el Parc i s'ha estès durant aquests anys al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, des del 2005; al Parc del Foix, des del 2007; i al Parc de la Serralada Litoral, des del 2008. Es preveu que aviat arribi també al Parc del Castell de Montesquiu i al Parc Natural del Montseny.

D'altra banda, la Diputació de Barcelona també ha editat la Guia del Parc a taula que conté informació dels espais naturals i una selecció dels productes més representatius dels parcs que participen al programa. En total, hi ha 147 empreses que es concreten en 6 allotjaments, 36 restaurants, 26 cellers i 77 establiments, elaboradors i productors dels cinc parcs que hi participen (Garraf, Olèrdola, Foix, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i Serralada Litoral).

Relacionats

Notícia

Aquesta és una de les al·legacions que l’Ajuntament ha presentat al projecte de decret pel qual s’aprova el Pla de Qualitat de l’Aire Horitzó 2027 de la Generalitat de Catalunya.

Article

En un context de preemergència per sequera com el que està vivint tota Catalunya, aquesta instal·lació esportiva municipal ha reduït enguany el consum d’aigua gairebé un 50% · Les restriccions d’aigua a les instal·lacions esportives municipals estan ara mateix en estudi i podrien entrar en vigor en el moment en que la Generalitat de Catalunya decreti l’emergència per sequera

Article

Més de 1.800 persones es van passar dissabte per alguna de les 74 parades instal·lades a la plaça de l’Església · En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, va apostar un cop més per les 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar)

Butlletí