El sistema Reciclos arriba a Esplugues per fer la ciutat més verda

21/04/2021 - 09:00

El sistema Reciclos, mitjançant el mòbil, permetrà destinar els punts obtinguts per la devolució d'envasos de plàstic a plantar arbres

 

Reciclar els envasos de plàstic té un evident benefici mediambiental. Des de mitjans de desembre, a més, cada vegada que llancem una llauna o una ampolla de plàstic de begudes en algun dels 163 contenidors grocs d'Esplugues el podem convertir en reciclos, una mena de moneda virtual que es pot canviar per recompenses individuals o col·lectives.

Prop de 500 persones del municipi s'han registrat a la webapp www.reciclos.com per participar en aquest sistema desenvolupat per l'organització sense ànim de lucre Ecoembes, al qual s'ha adherit Esplugues. En els tres primers mesos s'han generat uns 4.600 reciclos. És a dir, 4.600 envasos han estat llançats prèvia fotografia amb el mòbil del codi de barres i del codi qr del contenidor.

Una de les opcions és canviar aquests punts per donacions a un projecte social del municipi. El primer ha estat el Centre Municipal de Distribució d'Aliments, que atén a famílies vulnerables. Complert aquest objectiu (es necessitaven 600 reciclos), el següent serà una plantació d'arbres en un lloc de la ciutat, pendent de concretar.

Pots veure com funciona Reciclos al vídeo. 


Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Esplugues és un dels primers municipis catalans que implanta Reciclos, primer sistema de devolució i recompensa a Espanya. A través dels punts obtinguts per les persones que reciclin es podran fer donacions a projectes socials d’Esplugues.

Notícia

Ja fa unes setmanes que la deixalleria fa un tractament específic per minimitzar-ne l’impacte ambiental. Però s'han col·locat aquests punts de recollida per facilitar a la població que les recicli.

Article

L’Ajuntament de Torelles de Llobregat cedeix un kit amb tots els elements necessaris per tal que les famílies puguin conèixer el funcionament d’aquests bolquers.

Butlletí