El Prat del Llobregat vol més natura als patis escolars

31/03/2023 - 10:00

El projecte s’inclou als pressupostos participatius d’aquest mandat.

La transformació dels patis escolars en espais més naturals i més segurs ja és visible. El projecte, inclòs en els pressupostos participatius d’aquest mandat, pretén fomentar l’ús del pati escolar com un espai d’aprenentatge més per als infants i deixar enrere el predomini del formigó, dels paviments grisos i de l’exposició excessiva al sol.

L’actuació s’ha estès a 19 centres escolars municipals, en els quals s’ha aplicat la proposta més adient en cada cas. De forma general, s’han instal·lat jardineres hort, de grans dimensions, amb la plantació de planta aromàtica; jardineres de fusta, amb renovació anual de la planta; i cabanes vives, una construcció a base de vares de salzes permetrà que es configuri una estructura verda viva que dona ombra al pati i esdevé també un element de joc per als infants.

Així mateix, s’han dut a terme actuacions especials en centres concrets. A l’escola Jacint Verdaguer, s’ha construït una pèrgola de fusta amb plantes enfiladisses, mentre que, a l’escola Galileo Galilei, s’ha habilitat un jardí de papallones. Igualment, s’ha plantat arbrat en patis molt oberts per tal d’afavorir que hi toqui el sol a l’hivern i que, a l’estiu, siguin espais amb ombra.

Han col·laborat en el projecte els departaments d’Educació, Serveis Municipals i Medi Ambient, i el Programa de Govern Obert i Qualitat Democràtica de l’Ajuntament.


 

Relacionats

Acte
18/10/2023 - 15:30
Nau Bostik. C/Ferran Turné 1-11 Barcelona.
Notícia

El programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat el curs amb una trobada dels centres educatius per compartir idees i propostes. L’alumnat va exposar els projectes mediambientals treballats a classe en un mercat d’experiències a la plaça de la Vila obert a tota la ciutadania.

Acte
28/11/2023 - 12:00
Centre Cultural Miramar. Carrer de la Davallada, 12, Sitges

Butlletí