El porta a porta comença el 25 de maig a Calaf

05/05/2021 - 09:00

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta.

El 25 de maig és la data triada per l'Ajuntament de Calaf per realitzar el canvi en el model de recollida de residus. La implantació del nou sistema comportarà la desaparició de la majoria de contenidors del municipi. Així doncs, únicament es mantindran al carrer els contenidors de vidre, roba i olis vegetals. Les altres fraccions (envasos, paper i cartró, orgànica i resta) es recolliran als portals dels habitatges i s'hauran de lliurar per part de la ciutadania dins d'uns cubells que prèviament repartirà el consistori municipal.

Durant el mes de maig es realitzaran diferents accions de comunicació. Aquesta setmana s'ha enviat una carta a tots els habitatges i activitats econòmiques de la vila. La setmana vinent, començaran les xerrades informatives. Així mateix, es durà a terme el repartiment dels materials del porta a porta. També es faran accions de comunicació a través de les xarxes i mitjans digitals al llarg de tot maig.

Podeu consultar tota la informació a la web portaaportacalaf.cat

 

Funcionament del servei

La recollida selectiva de residus porta a porta és un model de recollida contrastat, implantat a més de 200 municipis de Catalunya i que garanteix els millors percentatges de recollida selectiva. Amb aquest canvi, l'Ajuntament vol assolir els objectius europeus de recollida selectiva de residus i posicionar Calaf com un municipi referent en sostenibilitat i medi ambient.

El calendari de recollida domiciliària serà el següent:

La fracció orgànica es recollirà tres cops per setmana. És obligatori utilitzar el cubell de 20L xipat, de color marró, i sempre amb bossa compostable.

Els envasos es recolliran dos cops per setmana. És obligatori utilitzar el cubell de 40L xipat, de color groc, i pot anar amb bossa de plàstic o sense.

El paper i cartró es recollirà un cop per setmana. És obligatori utilitzar el cubell de 40L xipat, de color blau, i pot anar amb bossa de paper o sense, mai amb bossa de plàstic.

La fracció resta es recollirà un cop cada quinze dies. És obligatori utilitzar el cubell de 20L xipat, de color gris, i ha d’anar sempre amb bossa de plàstic.

Els bolquers i altre tipus de teixit sanitari (compreses…) es podran entregar cada dia mitjançant la seva aportació amb una bossa tancada, col·locada a sobre del contenidor pertinent. El diumenge només es podrà aportar aquells dies en que hi hagi recollida de resta, col·locant-lo a l’interior de la bossa de resta.

El vidre s’haurà d’aportar, sempre sense bossa, als contenidors de color verd tipus iglú ubicats a la via pública.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Notícia

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

Butlletí