El porta a porta comença el 25 de maig a Calaf

05/05/2021 - 09:00

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta.

El 25 de maig és la data triada per l'Ajuntament de Calaf per realitzar el canvi en el model de recollida de residus. La implantació del nou sistema comportarà la desaparició de la majoria de contenidors del municipi. Així doncs, únicament es mantindran al carrer els contenidors de vidre, roba i olis vegetals. Les altres fraccions (envasos, paper i cartró, orgànica i resta) es recolliran als portals dels habitatges i s'hauran de lliurar per part de la ciutadania dins d'uns cubells que prèviament repartirà el consistori municipal.

Durant el mes de maig es realitzaran diferents accions de comunicació. Aquesta setmana s'ha enviat una carta a tots els habitatges i activitats econòmiques de la vila. La setmana vinent, començaran les xerrades informatives. Així mateix, es durà a terme el repartiment dels materials del porta a porta. També es faran accions de comunicació a través de les xarxes i mitjans digitals al llarg de tot maig.

Podeu consultar tota la informació a la web portaaportacalaf.cat

 

Funcionament del servei

La recollida selectiva de residus porta a porta és un model de recollida contrastat, implantat a més de 200 municipis de Catalunya i que garanteix els millors percentatges de recollida selectiva. Amb aquest canvi, l'Ajuntament vol assolir els objectius europeus de recollida selectiva de residus i posicionar Calaf com un municipi referent en sostenibilitat i medi ambient.

El calendari de recollida domiciliària serà el següent:

La fracció orgànica es recollirà tres cops per setmana. És obligatori utilitzar el cubell de 20L xipat, de color marró, i sempre amb bossa compostable.

Els envasos es recolliran dos cops per setmana. És obligatori utilitzar el cubell de 40L xipat, de color groc, i pot anar amb bossa de plàstic o sense.

El paper i cartró es recollirà un cop per setmana. És obligatori utilitzar el cubell de 40L xipat, de color blau, i pot anar amb bossa de paper o sense, mai amb bossa de plàstic.

La fracció resta es recollirà un cop cada quinze dies. És obligatori utilitzar el cubell de 20L xipat, de color gris, i ha d’anar sempre amb bossa de plàstic.

Els bolquers i altre tipus de teixit sanitari (compreses…) es podran entregar cada dia mitjançant la seva aportació amb una bossa tancada, col·locada a sobre del contenidor pertinent. El diumenge només es podrà aportar aquells dies en que hi hagi recollida de resta, col·locant-lo a l’interior de la bossa de resta.

El vidre s’haurà d’aportar, sempre sense bossa, als contenidors de color verd tipus iglú ubicats a la via pública.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Consell Comarcal de l'Anoia presenta a Jorba el projecte de la 'Taxa Justa' de residus. El 10% de l'import serà variable i dependrà de la generació i la separació de cada llar.

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

Taradell reparteix tres mil cubells amb xip per millorar la recollida de residus porta a porta. Amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà implantar, en un futur, un taxa per generació i/o participació.

Butlletí