El porta a porta a Vidreres ja supera el 75% de recollida selectiva

23/01/2024 - 08:15

La implantació de la segona fase als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós assoleix el 76%.de recollida selectiva. A principis del 2024 s’implementarà un nou sistema de recollida de residus al barri d’ Aiguaviva Parc per millorar-ne els índex de reciclatge​

Vidreres ha assolit una taxa del 76,5% de recollida selectiva gràcies a la implementació del porta a porta l’1 de març del 2023. El sistema de recollida de residus es va iniciar al nucli de Vidreres en una primera fase i, posteriorment, a l’octubre, es va implementar als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós. 

El sistema Porta a Porta és una estratègia en la gestió de residus que implica la recollida directa de residus reciclables i no reciclables directament a les llars. A diferència dels mètodes tradicionals de recollida, aquest sistema facilita la separació, millorant la quantitat de residus que s’envien als abocadors. 

Pel que fa a la fracció rebuig, el nucli de Vidreres, s’ha reduït fins al 23% i als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós fins al 24%. 

El regidor de Medi Ambient, Enric Gual, ha destacat la bona acollida que ha tingut al municipi per part dels veïns i veïnes: “Amb el sistema Porta a Porta es fomenta una major conscienciació i responsabilitat entre els veïns i veïnes pel que fa a la gestió de residus. Estem contents per la resposta positiva i el compromís”.

A més, l’Ajuntament ha implementat diverses mesures de suport per assegurar el bon funcionament del sistema, incloent-hi sessions informatives, distribució de contenidors específics per a diferents tipus de residus, i un servei d’atenció al ciutadà per a qualsevol dubte o consulta.

Implementació d’un nou sistema de recollida de residus a Aiguaviva Parc a principis del 2024

Per tal de millorar els índexs de recollida selectiva al barri d’Aiguaviva Parc, l’Ajuntament de Vidreres implementarà un nou sistema de recollida de residus a principis de 2024. Es crearan tres àrees tancades de recollida de residus que seran accessibles només pels veïns mitjançant una targeta. Aquesta mesura permetrà als residents dipositar els seus residus en qualsevol moment, oferint més flexibilitat i comoditat. En aquestes àrees s’instal·laran càmeres de videovigilància per evitar abocaments indeguts.

La posada en marxa del nou sistema a Aiguaviva Parc, forma part del compromís de l’Ajuntament de Vidreres per convertir-se en un model de sostenibilitat i gestió mediambiental i que avanci cap a un municipi més verd i responsable amb el medi ambient.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Butlletí