El Port de Tarragona assegura que la taca negra a la desembocadura del Francolí és fang natural

Font: Efe Verde
04/07/2011 - 00:00

El Port de Tarragona ha assegurat que el presumpte abocament d'hidrocarburs aparegut a la desembocadura del riu Francolí al seu pas per Tarragona es compon en realitat de fang natural aparegut per una baixada de la marea. Davant la denúncia de l'organització ecologista Mediterrània CIE, que ha alertat de l'aparició d'una taca fosca a la desembocadura del riu, tècnics del Departament de Medi Ambient del Port de Tarragona s'han desplaçat fins al lloc dels fets per analitzar la substància en qüestió.

Els tècnics han comprovat "in situ" que es tracta de fang natural, format per sediments i fangs propis del riu, apareguts com a conseqüència d'una forta baixada de la marea causada per un canvi de la pressió atmosfèrica, han informat fonts de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT).

"En cap cas, com apuntava l'entitat ecologista en la seva denúncia, es tracta d'un abocament d'hidrocarburs d'origen desconegut", han subratllat aquestes fonts.

Repsol també descarta l'abocament
En la mateixa línia, fonts de Repsol han informat que l'estudi de la zona ha confirmat que es tracta de fang d'origen natural i propi de l'ecosistema del riu, i que no està relacionat amb un abocament d'hidrocarburs amb origen en el pantalà de la companyia petrolífera.

L'organització ecologista Mediterrània CIE havia denunciat l'aparició d'"un gran abocament d'hidrocarbur", d'uns 100.000 litres, que cobria l'aigua, les ribes i roques de la desembocadura del Francolí d'"un espès mantell negre". Mediterrània CIE ha cursat una denúncia davant el Departament de Medi Ambient de la Generalitat, l'Ajuntament de Tarragona, la Guàrdia Civil SEPRONA i el Port de Tarragona.

 

 

AdjuntMida
Image icon Mediterrània-CIE74.8 KB

Relacionats

Notícia

L’avantprojecte de llei de l’impost sobre les emissions portuàries dels grans vaixells ja ha quedat enllestit perquè el Govern el pugui aprovar en breu, previ dictamen del Consell de Treball, Econòmic i Social. El text ha superat la fase d’audiència i informació pública i s’han tingut en compte les al·legacions de totes les parts interessades.

Acte
05/10/2023 - 10:00
Hall del centre cívic El Rieral
Article

Dues estacions de qualitat de l’aire de Barcelona i una de Vic s’integren en el projecte europeu WatchPlant.

Butlletí