El Pont de Vilomara i Rocafort implanta el sistema de recollida d’escombraries amb contenidors tancats

25/05/2022 - 16:00

 

La principal novetat és que els contenidors d’orgànica i resta estan tancats i només es poden obrir amb una targeta personalitzada.

Avui entra en vigor un nou model de recollida de residus al Pont de Vilomara i Rocafort. Aquest municipi ha implantat un sistema que promou el reciclatge aplicant diferents canvis als contenidors. 

Així doncs, els veïns i veïnes del Pont de Vilomara i Rocafort podran obrir el contenidor de resta només un dia a la setmana, que han hagut d’escollir entre dimecres o diumenge. L’única excepció són les famílies amb nadons que tindran via lliure per tal que puguin llençar els bolquers cada dia. El contenidor d’orgànica el podran obrir cada dia, però amb la targeta, a diferència dels contenidors d’envasos, paper i vidre, que seguiran sent de lliure accés com fins ara. Una altra diferència vers l’actual model és que les àrees de contenidors comptaran amb totes les fraccions, aspecte que facilitarà el reciclatge.

Entre les tasques d’atenció i gestió que desenvolupa l’informador ambiental, també serà el contacte entre el veïnat i la brigada municipal, que a partir d’ara s’encarregarà de la recollida dels residus voluminosos. A més de la nova figura de l’informador ambiental, dins d’aquest projecte també s’han facilitat nous cubells d’orgànica a totes les llars del municipi. També s’instal·larà una maquina expenedora de bosses d’orgànica compostables, que seran gratuïtes per la població amb la targeta identificadora.

Aquest model de recollida de residus que promou el Consorci del Bages per la Gestió de Residus, ja s’ha implantat a diferents municipis com Balsareny, Rajadell o Sallent. Es calcula que després de la implantació en els municipis que s’han adherit al projecte, arribarà a uns 100.000 habitants de la comarca del Bages.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es tracta d’un sistema mixt, que diferencia, a nivell domiciliari, el nucli de Ripollet del barri de Tiana i Pont Vell i combina el porta a porta de fraccions com els envasos, la resta i el paper i cartró, amb contenidors intel·ligents tancats per a l’orgànica i el tèxtil sanitari. En canvi, tots els residus generats per les activitats econòmiques seran recollits porta a porta al nucli urbà, excepte el vidre, que es mantindrà en contenidors oberts a tot el municipi.

Notícia

La nova reixa i el sistema de malles instal·lats a inicis d'any al sobreeixidor de sota la Seu ha aconseguit retenir 160 quilos de residus sòlids, acumulats sobretot durant les darreres pluges. L’Ajuntament de Manresa ha substituït ara les malles per unes de noves.

Notícia

La sessió, celebrada al Palau Firal de Manresa, ha comptat amb l’assistència de prop de 40 persones entre professionals tècnics municipals i representants d’empreses. A la presentació de la Borsa de Subproductes de Catalunya s’ha convidat a representants de les associacions d’empreses industrials de la comarca perquè coneguin i difonguin l’eina entre els seus associats.

Butlletí