El Parlament valida el decret llei sobre l’emergència climàtica

22/12/2019 - 11:00

El Ple del Parlament de Catalunyua ha validat amb un ampli suport el Decret llei 16/2019, del 26 de novembre, de mesures urgents per a l’emergència climàtica i l’impuls de les energies renovables, i ha aprovat per unanimitat la creació d’una comissió de seguiment de l’emergència climàtica.

Entre altres aspectes, el decret llei elimina barreres administratives per a la implantació d’energies renovables, i en aquest sentit deroga el Decret 147/2009, que limitava la de parcs eòlics i fotovoltaics. Així mateix, recupera articles de la Llei del canvi climàtic anul·lats pel Tribunal Constitucional modificant-ne la redacció, com ara els relatius a la neutralitat d’emissions de CO2 per a l’any 2050, l’electrificació dels ports de la Generalitat, la limitació de la fracturació hidràulica o la penetració de la mobilitat elèctrica en el transport.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha presentat el decret, que ha estat validat per 124 vots a favor (Cs, JxCat, ERC, PSC-Units i CatECP), 4 en contra (CUP) i 4 abstencions (PPC).

El Ple també ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, la proposta per crear una comissió de seguiment de l’emergència climàtica, presentada per tots els grups i subgrups parlamentaris i fruit d’una moció aprovada a l’octubre, per unanimitat en aquest punt.

L’objecte de la comissió, que s’haurà de constituir properament, serà fer un seguiment de l’acció del Govern amb relació a l’emergència climàtica, i entre altres aspectes la iniciativa planteja analitzar i revisar la legislació catalana per detectar i modificar la normativa que en dificulti la lluita en contra. La proposta estableix que la comissió treballi mentre persisteixi l’emergència climàtica i que faci un informe en acabar cada mandat i un de final en acabar la situació d’emergència.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El centre sociosanitari El Carme, a Badalona, ja s'abasteix amb energia renovable gràcies a la coberta fotovoltaica instal·lada per l'AMB.

Notícia

Sis escoles de Sabadell i l’edifici de Promoció Econòmica, el Vapor Llonch, disposaran durnat el 2020 d’instal·lacions solars fotovoltaiques per l’autoconsum. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat l’inici de contractació de les obres. Es tracta d’un tipus d’instal·lació amb suport de la xarxa en què l’energia generada serà autoconsumida instantàniament sempre que sigui possible, i els excedents, en que de produir-se, seran abocats a la xarxa general.

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Butlletí