El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central ja és una realitat

El primer i únic geoparc de Catalunya es presenta formalment té potencial per esdevenir una destinació especialitzada en geoturisme.
Font: ManresaInfo.cat
09/05/2012 - 00:00

El passat 3 de maig, el Mas de Sant Iscle va ser l'escenari de la presentació formal del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central. La presidenta del Consell Comarcal del Bages, Adriana Delgado, ha explicat: 'és una aposta del territori que va més enllà de la comarca' i el conseller de l'àrea de Turisme, Joan Vinyes, ha comentat: 'avui donem el tret de sortida al parc. La nostra és una aposta que vol sumar sinergies implicant el sector públic i el sector privat'. Vinyes ha afegit: el parc ens permet donar una visió cohesionada del territori amb la voluntat d'aplicar un model de turisme sostenible donant valor als atractius que tenim'.

El parc compta amb una pàgina web (www.parcgeologic.cat) on es pot consultar informació sobre les seves rutes i activitats relacionades. Les dues rutes del Parc Geològic i Miner que s'han concretat fins al moment ja disposen dels primers materials informatius per facilitar-ne la seva divulgació. En aquest sentit, s'han editat fullets informatius de la ruta 'Les coves del parc' i de l'itinerari 'El mar de la Catalunya Central'. El primer recorregut s'inicia a Collbató (coves del Salnitre), continua a Manresa (museu de geologia i la Cova), s'atura a Calders (forn de calç) i acaba a Moià (coves del Toll). La segona ruta comença a Súria (Falla del Mig-Món i forn de guix), ressegueix els Aiguamolls de la Bòbila de Santpedor, fa parada a Artés, Calders (meandre) i també finalitza a Moià (coves del Toll).

El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central compta amb el suport del teixit empresarial
Més de 400 empreses estan implicades en el projecte del Parc. Aquest, compta amb un gran potencial per esdevenir una destinació especialitzada en geoturisme a través de visites d'investigadors i geòlegs, persones interessades en el geoturisme i un segment de turisme relacionat amb la formació (escoles i centres educatius d'arreu del món).

El geoturisme es perfila com una eina per al desenvolupament econòmic sostenible del territori
La indústria ha anat perdent pes al territori i el turisme obre la porta a nous creixements davant la conjuntura actual. Es poden crear noves oportunitats de negoci, dinamitzar les empreses turístiques del territori, crear nous llocs de treball i revaloritzar la identitat social i cultural de la comarca. El Bages té potencial per posicionar-se com a destinació turística amb una oferta diferenciada i de qualitat, tal i com avalen els processos d'auditoria i comprovació a què són sotmesos els geoparcs per part de la UNESCO.De fet, en l'actualitat, el parc aspira a integrar-se a la xarxa europea de Geoparcs que avalua la UNESCO aquest proper mes de juny.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí