El Parc del Garraf celebra 25 anys

Font:
28/11/2012 - 00:00

El 1986 es va aprovar el Pla especial de protecció del Parc del Garraf. Aquest espai va gaudir d'una notable ampliació del seu àmbit el 2002, fins arribar a les 12.374 hectàrees actuals, de manera que connecta amb els parcs d'Olèrdola i el Foix. Enguany se celebra el 25è aniversari d'aquella primera aprovació. És per això que s'han organitzat dues jornades tècniques i diverses activitats festives obertes a tothom.

"25 anys del Parc del Garraf. Balanç i expectatives de gestió (1987-2012)" és el títol de les jornades que se celebraran dissabte 1 de desembre, a Vilanova i la Geltrú, i dissabte 15 de desembre, a Gavà.

La primera, que es farà a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, se centrarà ens els aspectes socioeconòmics i culturals del parc :"El Parc del Garraf, un instrument al servei de la societat i la cultura"; i la segona, dissabte 15 de desembre, al Parc Arqueològic Mines de Gavà, en la gestió i l'estratègia territorial: "El parc del Garraf, un instrument d'intervenció territorial". L'assistència a aquestes dues jornades és lliure i gratuïta, però recomanem inscriure's prèviament a s.parcsn.jornades@diba.cat.

A més de les jornades, també s'han programat actes festius, com ara un mercat del Parc a taula al nucli antic del poble de Canyelles. El mercat estarà obert aquest dissabte i diumenge de 9.00 a 21.00h.

També dissabte, dia 1 de desembre, el Parc del Garraf estarà present a la Fira de Comerços del nucli antic de Vilanova i la Geltrú.

I diumenge, dia 2, els amants de la poesia tenen una cita a Begues dins el cicle de Poesia als parcs, amb Laura Dalmau i David Ymbermon, com a rapsodes. L'actuació serà a les 12.00h al carrer del Mur del veïnat de la Rectoria. A la mateixa hora, al Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa, s'inaugurarà una exposició de Clara Sullà i hi haurà un tast de vins.

Els actes festius vinculats al 25è aniversari del Parc del Garraf continuaran dissabte 15 de desembre  amb un acte cultural commemoratiu dels 25 anys dins de la Festa Major petita d'hivern de Gavà. L'acte començarà a les 18.00h i inclourà un espectacle pirotècnic a càrrec de la Companyia General del Foc, al parc Torre Lluch de Gavà.

I diumenge 16 de desembre hi haurà una jornada de portes obertes al Parc arqueològic de les Mines de Gavà, de 10.00 a 13.00h.

L'assistència és lliure i gratuïta, però recomanem inscriure's prèviament a s.parcsn.jornades@diba.cat.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon parc-garraf.jpg154.47 KB

Relacionats

Butlletí