El Papiol no vol llençar menjar als restaurant ni usar bosses de plàstic per la compra

23/11/2017 - 15:46

Cada any, al novembre, se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

L’Ajuntament del Papiol hi participa amb campanyes destinades a reduir els residus a la població. Les campanyes d'enguany, que compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona, se centren en conscienciar-nos perquè deixem de malbaratar menjar als restaurants i perquè no demanem bosses de plàstic a les botigues. 

L’Ajuntament ha entregat als establiments papiolencs que venen fruita i verdura unes bosses de malla reutilitzables perquè les regalin a la clientela. La idea és que les clientes i els clients les facin servir cada vegada que comprin aquests productes. L’objectiu és substituir les bosses de plàstic. Aquesta campanya la duu a terme Rezero, la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable. 

Les bosses de plàstic són pràctiques, però tenen un ús temporal i, cada cop que se n’utilitza una, augmenta el nivell de contaminació del fons marí. Cada any, només a Europa, més de 50.000 milions de bosses de plàstic acaben al contenidor de rebuig, fet que contribueix a l’ascens de la pol·lució. Amb l'ús de les bosses de malla reutilitzables BitsyBag es contribueix a reduir l’impacte ambiental ja que no s'incrementen el nombre de residus.

D’altra banda, l’Ajuntament també reforça la campanya que ja es fa fer l’any passat per animar a endur-nos a casa el menjar dels restaurants si no ens l'hem acabat. Així, s'ha tornat a facilitar carmanyoles compostables als restaurants de la localitat perquè els clients puguin aprofitar el que han deixat al plat. La campanya s’ha tornat a centrar en els restaurants del poble: Can Colomé, 4 Canyes, Públic, On Sempre i la Fonda. Amb tot, si els bars ho demanen, també s’hi podrien sumar. Les carmanyoles, tret de la tapa, són compostables; és a dir, es poden llençar als contenidors de la brossa orgànica.  

Categories: 

Relacionats

Notícia

El nou model ofereix un seguit d’accions estratègiques que fomenten la reducció dels residus generats al municipi i permetran estalviar 868.000 euros.

Notícia

La campanya d’educació i sensibilització ambiental se centra aquest estiu al nucli de la Pineda.

Article

L’Ajuntament de Viladecans ha implantat una nova iniciativa en defensa de la sostenibilitat i la reducció de generació de residus, amb l’objectiu d’aconseguir la neutralitat climàtica i la transició cap a un model de ciutat sostenible. 

Butlletí