El Mercat d'Olot reparteix carmanyoles reutilitzables

23/05/2024 - 10:09

Reparteixen carmanyoles a la Plaça Mercat d'Olot per promoure el fet de vendre i anar a comprar de manera sostenible.

Algunes parades de la plaça Mercat d’Olot han repartit 1.550 carmanyoles reutilitzables als clients, en el marc d’una campanya de sensibilització impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i moda i que pretén sensibilitzar a la ciutadania a anar a comprar de manera sostenible, en aquest cas estalviant haver de comprar productes amb envasos de plàstic. La iniciativa sorgeix d’un estudi del mateix Consorci de Comerç, Artesania i moda que el que buscava era reduir, a través d’accions, l’emissió de gasos CO2 en el procés de venda i compra de productes, així com generar menys residus: “l’objectiu és que la gent, d’alguna manera, identifiqui la carmanyola que li estan donant i que faci un clic del fet de dir: jo ja tinc carmanyoles a casa i, per tant, em puc endur les meves per anar a comparar. La iniciativa ha de ser un catalitzador perquè la gent es porti les carmanyoles de casa seva”, explica Agnès Rusinyol, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda: Tal com explica el president de l’Associació dels Placers del Mercat d’Olot, Jordi Vilarrasa, “els placers el paper que hi tenim és educar al client i fer pedagogia, i que els mateixos clients i ciutadania es vagi fent pedagogia entre ells, i d’aquesta manera comprar productes amb la carmanyola”.

En total, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat ha repartit més de 7.000 Carmanyoles a diverses ciutats catalanes. A Reus i a Tarragona s’hi està duent a terme aquesta acció i ara s’hi suma Olot: “els mercats són punts de referència per a la ciutadania, un espai de cohesió social i que hi passa molta gent. Els mercats han de fer d’ambaixadors de la sostenibilitat i, per tant, veiem positiu que aquestes iniciatives pioneres comencin pels mercats”, explica la regidora d’empresa i comerç a l’Ajuntament d’Olot, Gemma Canalias.

Aquesta serà una acció més encarada a la sostenibilitat que duu a terme el Mercat d’Olot, que també està immersa en un projecte de reaprofitament alimentari a través de la merma d’aliments com fruita, carn o peix. 

 


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Notícia

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Butlletí