El fundador del plogging Erik Ahlström va visitar Palamós

04/04/2020 - 08:00

Ell és l'Erik Ahlström, fundador del plogging. Entusiasta del fitness i del medi ambient, aquest suec va iniciar l'any 2016 aquest mediàtic moviment que consisteix en combinar l'activitat física amb la recollida de residus i que ha esdevingut tendència arreu del món.

Ahlström reconeix que mai hagués imaginat la volada que tindria aquesta iniciativa que va començar quan va mudar-se a Estocolm i va detectar la gran quantitat de deixalles que hi havia escampades. 

Erik Ahlström considera que hi ha múltiples raons per practicar plogging, com ser físicament actiu, recollir els plàstics abans que arribin a l'oceà i acabin amb la vida marina o tenir cura del món que compartim. 

La visita d'Èrik Ahlström a Palamós ha coincidit amb l'ajornament del primer Congrés Internacional de Plogging que s'havia de celebrar aquest divendres a Barcelona i que ha caigut arran del coronavirus. Darrere de la organització d'aquest congrés hi ha la iniciativa palamosina "Mou-te pel Mar", que els darrers mesos ha impulsat multitudinàries sortides de plogging a Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Roses i Blanes. Si la situació millora, el congrés podria tenir lloc el proper mes de maig. 

Coincidint amb el congrés, 36 Escoles Vedruna havien organitzat una sortida simultània de plogging per aquest dissabte, que s'ha vist alterada pel coronavirus.  

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Moviment Banderes Verdes 2022 és una iniciativa que té per objectiu guardonar l’esforç d’establiments de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per a la transició verda

Article

Tots el serveis de gestió de residus ara es poden trobar a l’abast de la mà gràcies a la nova APP que s’ha incorporat dins “Palafrugell al mòbil”. Aquesta nova proposta tecnològica suposa una oportunitat pels ciutadans i ciutadanes de Palafrugell per tal de conèixer d’una forma fàcil i còmode tot el que té a veure amb la gestió dels residus, així com la informació referent a tots els serveis.

Article

L'Ajuntament d'Igualada valora com un èxit la campanya "Mercats més sostenibles" al Mercat de la Masuca. L’acció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, el Mercat de la Masuca i l’escola Pia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Butlletí