El fundador del plogging Erik Ahlström va visitar Palamós

04/04/2020 - 08:00

Ell és l'Erik Ahlström, fundador del plogging. Entusiasta del fitness i del medi ambient, aquest suec va iniciar l'any 2016 aquest mediàtic moviment que consisteix en combinar l'activitat física amb la recollida de residus i que ha esdevingut tendència arreu del món.

Ahlström reconeix que mai hagués imaginat la volada que tindria aquesta iniciativa que va començar quan va mudar-se a Estocolm i va detectar la gran quantitat de deixalles que hi havia escampades. 

Erik Ahlström considera que hi ha múltiples raons per practicar plogging, com ser físicament actiu, recollir els plàstics abans que arribin a l'oceà i acabin amb la vida marina o tenir cura del món que compartim. 

La visita d'Èrik Ahlström a Palamós ha coincidit amb l'ajornament del primer Congrés Internacional de Plogging que s'havia de celebrar aquest divendres a Barcelona i que ha caigut arran del coronavirus. Darrere de la organització d'aquest congrés hi ha la iniciativa palamosina "Mou-te pel Mar", que els darrers mesos ha impulsat multitudinàries sortides de plogging a Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Roses i Blanes. Si la situació millora, el congrés podria tenir lloc el proper mes de maig. 

Coincidint amb el congrés, 36 Escoles Vedruna havien organitzat una sortida simultània de plogging per aquest dissabte, que s'ha vist alterada pel coronavirus.  

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Presentació de 'Mou-te pel mar!', a la Diputació de Girona.

Presentació de 'Mou-te pel mar!', a la Diputació de Girona.

S'ha presentat el projecte 'Mou-te pel mar!', una iniciativa per fomentar la neteja dels ecosistemes marins i litorals de la Costa Brava. La impulsen els palamosins de Twinapp Running, en col·laboració amb l'associació RunWomanRun, i el seu objectiu és la promoció de l'esport amb consciència mediambiental. Es tracta d'organitzar sortides per fer 'plogging' i 'eco-swimming'. O el que és el mateix córrer i nedar i, alhora, anar recollint les deixalles que es vagin trobant.

Notícia

Es tracta de nous bujols de color marró que substitueixen els existents fins ara i que incorporen una portella per tal que només pugui entrar la bossa que contingui matèria orgànica. Aquest limitador d'entrada, permet reduir de manera significativa el grau de residus impropis que de manera sovintejada els ciutadans barregen am l'orgànica. La mesura possibilitarà seguir augmentant la qualitat del material recollit en el contenidor de matèria orgànica, que esdevé la fracció més representativa de la producció de residus, amb un volum 1.300 tones recollides a l'any a Palamós. 

Notícia
Foto: Radio Capital

Foto: Radio Capital

El Consell dels Joves decideix realitzar una jornada de recollida de deixalles/plàstics a les platges. Aquesta va ser la proposta més votada el passat més de febrer. La intenció és fer aquesta neteja de platges un cop acabada la temporada d’estiu. La Jornada estarà coordinada per les àrees de Medi Ambient i Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell, dins d’unes Jornades de Medi Ambient de conscienciació que englobarà altres accions.

Butlletí