El consum d'energia sota control a Viladecans

22/05/2018 - 08:56

Per tal de conèixer l'estalvi energètic en els 49 habitatges i locals que es reformaran gràcies al projecte Vilawatt a Viladecans s'han instal·lat un aparells de monitoratge del consum d'energia elèctrica i de gas a les llars.

A més, s'han col·locat també unes sondes per registrar la temperatura a les diferents estances i la humitat relativa o la concentració de CO2 dins dels habitatges. Aquest aparells s'han col·locat en pisos pilot del projecte de transició energètica Vilawatt.

Viladecans ha estat seleccionats per la Unió Europea per a impulsar un pioner projecte de transició energètica des de les ciutats, el Vilawatt, valorant-se especialment el seu caràcter innovador, participatiu i de comunitat.

Com a resultat, la proposta de l’Ajuntament de Viladecans, impulsada amb el suport d’altres socis catalans especialitzats, està finançada per la Urban Innovative Actions de la Unió Europea, iniciativa que finança projectes innovadors proposats per ciutats de més de 50.000 habitants i que aporten respostes a reptes globals amb solucions mai testades abans. 

El projecte de Viladecans va ser un dels 18 projectes escollits entre 378 propostes presentades en la primera convocatòria de la iniciativa. En l’àmbit de la transició energètica es van seleccionar també els projectes París (França) i Göteborg (Suècia).

El Vilawatt consisteix en la creació d’una nova estructura conjunta formada per ciutadania, empreses i Ajuntament amb l’objectiu de crear un operador energètic integral per a una gestió energètica més eficient. Aquesta estructura conjunta prendrà la forma d’un Partenariat Públic-Privat-Ciutadà (PPCP, per les seves sigles en anglès).

Aquest operador promourà la capitalització d’estalvis per a finançar la rehabilitació energètica integral de 3 edificis de 60 habitatges (inicialment al barri de la Montserratina) i treballarà per enfortir l’economia local amb la creació d’una moneda local.

D’aquesta manera, Viladecans tindrà una companyia elèctrica diferent, més justa i més lliure. I serà teva. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article
5 coses que has de saber de la moneda Vilawatt

L'Espai Vilawatt de la Gent a Viladecans ha completat el seu primer cicle de tallers sobre eficiència energètica.

Notícia
El consorci Vilawatt ja és una realitat

Vilawatt informació obre les seves portes amb l'objectiu d'ajudar a la ciutadania de Viladecans a entendre millor la seva factura de llum i de gas. Ho fa per mitjà d'un servei d'assessorament energètic.
Notícia
Primers contractes amb la companyia Vilawatt per proveir d'energia les llars i negocis de la ciutat. La compra agregada d'energia a la comercialitzadora Aura permet obtenir un preu just per als veïns i veïnes de Viladecans. Amb aquest pas Viladecans enfila el camí de la transició energètica.

Butlletí