El consum d'energia sota control a Viladecans

22/05/2018 - 08:56

Per tal de conèixer l'estalvi energètic en els 49 habitatges i locals que es reformaran gràcies al projecte Vilawatt a Viladecans s'han instal·lat un aparells de monitoratge del consum d'energia elèctrica i de gas a les llars.

A més, s'han col·locat també unes sondes per registrar la temperatura a les diferents estances i la humitat relativa o la concentració de CO2 dins dels habitatges. Aquest aparells s'han col·locat en pisos pilot del projecte de transició energètica Vilawatt.

Viladecans ha estat seleccionats per la Unió Europea per a impulsar un pioner projecte de transició energètica des de les ciutats, el Vilawatt, valorant-se especialment el seu caràcter innovador, participatiu i de comunitat.

Com a resultat, la proposta de l’Ajuntament de Viladecans, impulsada amb el suport d’altres socis catalans especialitzats, està finançada per la Urban Innovative Actions de la Unió Europea, iniciativa que finança projectes innovadors proposats per ciutats de més de 50.000 habitants i que aporten respostes a reptes globals amb solucions mai testades abans. 

El projecte de Viladecans va ser un dels 18 projectes escollits entre 378 propostes presentades en la primera convocatòria de la iniciativa. En l’àmbit de la transició energètica es van seleccionar també els projectes París (França) i Göteborg (Suècia).

El Vilawatt consisteix en la creació d’una nova estructura conjunta formada per ciutadania, empreses i Ajuntament amb l’objectiu de crear un operador energètic integral per a una gestió energètica més eficient. Aquesta estructura conjunta prendrà la forma d’un Partenariat Públic-Privat-Ciutadà (PPCP, per les seves sigles en anglès).

Aquest operador promourà la capitalització d’estalvis per a finançar la rehabilitació energètica integral de 3 edificis de 60 habitatges (inicialment al barri de la Montserratina) i treballarà per enfortir l’economia local amb la creació d’una moneda local.

D’aquesta manera, Viladecans tindrà una companyia elèctrica diferent, més justa i més lliure. I serà teva. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Aquesta setmana ha entrat en funcionament a Sant Boi l'Oficina Municipal d'Energia Sostenible (OMES). El nou servei s'inscriu en l'aposta municipal per reduir els costos energètics de la ciutadania i lluitar contra l'emergència climàtica.

Article

Aquest cap de setmana oferirà portes obertes i visites guiades per conèixer la nova seu renovada i els serveis que s’hi ofereixen

Butlletí