El Consell dels Infants de Mollet del Vallès treballarà per contribuir en la lluita contra la crisi climàtica

22/01/2024 - 02:23

Després d’acceptar la proposta que l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha fet als joves regidors i regidores que aquest curs formen part del Consell dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), a partir d’avui començaran a treballar per contribuir a minvar els efectes de l’emergència climàtica

Els 28 regidors i regidores que han estat escollits representants del CIM en aquesta 16a edició s’han reunit amb l’alcaldessa i la regidora d’Educació, Noa Monràs González, per consensuar la proposta a treballar enguany.

Concretament, l’encàrrec, que neix amb la voluntat de l’Ajuntament d’incrementar els espais i accions de renaturalització mitjançant refugis climàtics i bioclimàtics, comportarà que els joves regidors i regidores estudiïn les mesures que caldria prendre per crear dos d’aquests refugis a la ciutat de Mollet del Vallès.

Els refugis bioclimàtics permeten combinar la protecció i conservació dels elements naturals, amb les mesures que s’estan promovent per a l’adaptació a la crisi climàtica i de millora del confort tèrmic.

Durant la trobada, Mireia Dionisio Calé ha volgut “felicitar els regidors i les regidores per haver estat escollits i animar-los a afrontar la responsabilitat que comporta aquest repte” afegint que aquesta ciutat té una llarga trajectòria i un ferm compromís en la lluita contra la emergència climàtica, i amb aquest encàrrec, no només seguim implementant iniciatives per fer-hi front, sinó que de retruc conscienciem als més petits sobre els efectes que comporta aquesta crisi i ho fem donant-los d’eines que també els serveixin per potenciar el treball en equip, la cerca del consens, del diàleg i aprendre com funciona una institució democràtica amb les visites periòdiques que cada curs fan a l’Ajuntament.   

A partir d’ara, el Consell dels Infants treballaran als seus centres educatius i amb les seves famílies sobre les mesures que cal prendre per crear aquests refugis per tal de fer les seves propostes i exposar-les al Ple del Consell dels Infants previst pel mes de març de l’any vinent. 

Al CIM hi participen els alumnes de 5è o 6è de primària de totes les escoles públiques i concertades de Mollet, a més de l’Escola d’Educació Especial Can Vila. 

El CIM es va crear l’any 2007 i és l’òrgan a través del qual els més joves aprenen els processos democràtics exercint el seu dret a participar, a expressar les seves idees i a proposar accions concretes per ajudar a transformar la ciutat. 

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Butlletí