El Consell Comarcal del Berguedà reparteix bujols a les cases rurals per millorar la recollida de residus

05/09/2017 - 12:39

El Consell Comarcal del Berguedà ha decidit donar un pas més dins de la campanya iniciada per millorar la recollida selectiva de residus, i revertir les males dades que actualment defineixen el Berguedà en termes de reciclatge. Per això, i després de posar en marxa la campanya de recollida d'orgànica a Berga, ha tirat endavant un nou projecte per tal de millorar la recollida de brossa a les cases rurals de la comarca. 

El conseller Francesc-Xavier Francàs i el president de l'Associció de Cases d'Agroturisme del Berguedà, Jordi Pellicer. Foto: Aida Morales

egons ha explicat en una roda de premsa el conseller encarregat de l'àrea, Francesc-Xavier Francàs, s'han repartit 57 jocs de bujols a diferents cases rurals del Berguedà. Un avenç important, ha remarcat, que juga amb la conscienciació ciutadana, però també amb la facilitat d'implicar el turisme i el tercer sector en el pla de millora. Concretament, ha dit, l'han repartit bujols de vidre, paper, plàstic i resta, així com un de compost, amb una inversió de prop de 30.000 euros, que es recuperarà a base de subvencions. 

"Tenim un projecte molt ambiciós en temes de turisme rural", ha explicat Francàs. Una proposta, ha dit, que "anirà avançant", i que es complementa amb una pàgina web i diversos fulletons explicatius. Sota el lema "TRIEM", ha indicat, es fomentarà un "nou model de recollida" a la comarca, que continuarà amb noves fases de millora, i la implicació dels càmpings, més endavant. 

Amb tot això, ha precisat, es volen començar a tenir indicadors per valorar la recollida. D'aquesta manera, i a partir d'aquesta setmana, les cases rurals demanaran la implicació dels seus hostes, i els gestors seran els encarregats de traslladar els bujols a les illes de contenidors més properes, amb l'objectiu de veure quin és l'increment de quilos de reciclatge pel que fa a aquest sector en concret.

Segons el president de l'Associació de Cases d'Agroturisme del Berguedà, Jordi Pellicer, aquesta implicació del Consell en termes de reciclatge lliga, també, amb la filosofia de les cases rurals, que en la seva majoria busquen un "turisme respectuós amb el territori"  i que "deixi el medi tan bé com l'ha trobat". 

Per aquest motiu, Pellicer ha celebrat la instal·lació dels nous bujols a les cases, tot i que ha precisat que moltes ja en tenien, i ha valorat molt positivament el fet que es complementin amb cartells explicatius en català, castellà, anglès i francès. "Per a nosaltres, el tema informatiu havia de ser vital", ha declarat, ja que bona part dels turistes són de parla anglesa o francesa. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Notícia

Un equip d’Ecovidrio ha posat en marxa la campanya visitant els establiments masnovins per informar-los sobre l’obligació de reciclar i facilitar solucions davant possibles dificultats

 

 

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Butlletí