El Consell Comarcal del Bages audita 4 escoles per reduir el seu consum energètic

Les auditories se centraran en l'àmbit tèrmic i elèctric i es faran en escoles de Súria, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Artés
Font: Consell Comarcal del Bages
31/01/2013 - 00:00

L'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages ha posat en marxa un programa d'auditories per millorar l'eficiència energètica en els centres escolars de la comarca i aplicar-hi mesures d'estalvi. En la primera fase, s'està treballant a l'escola Doctor Ferrer d'Artés, la Francesc Macià de Súria, la Sant Vicenç de Sant Vicenç de Castellet i la Riu d'Or de Santpedor.

A cada centre s'instal·larà un aparell de mesura del consum elèctric i temperatura i es farà la recollida i anàlisi de les dades obtingudes, centrades principalment en l'àmbit tèrmic (calefacció) i l'elèctric. També s'obtindran termografies dels tancaments per detectar fuites de calor.

En base a la diagnosi, es faran propostes d'actuació dirigides a millorar l'estalvi i l'eficiència energètica del centre. Caldrà fer una valoració estimativa del cost de les propostes i de la seva amortització i es prioritzaran les propostes d'actuació "low cost", basades en canvis d'hàbits del dia a dia.

A més, a cada centre es formarà un gestor energètic del centre, que serà la persona encarregada de fer seguiment de l'aplicació de les mesures i del cost energètic.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí