El Concurs d'iniciatives ambientals d'Andorra ja té guanyadors

24/06/2018 - 10:47

Els tres premis principals, dotats amb 1.000 €, han estat per als projectes «Viridi», «Ambientalització de curses d’esquí de muntanya» i «Perruqueria sostenible».

El dimecres 13 de juny s’ha fet entrega, a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany, dels premis de la 13a edició del Concurs d’iniciatives ambientals, en un acte que ha comptat amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i de la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín.

Enguany, el concurs arribava precedit per moltes novetats, com la categoria única de participació, l’escurçament de la durada del concurs, la possibilitat de presentar les memòries dels projectes en diferents formats (audiovisual, etc.) o la dotació de fins a cinc premis en total, dos d’ells temàtics: un per a projectes escolars i un altre per a projectes relacionats amb la biodiversitat, amb motiu de la celebració del 25è aniversari del Conveni sobre la diversitat biològica.

Després de la deliberació del jurat, els premis d’aquesta edició 2018 han reconegut les cinc propostes presentades a concurs.

Així, els tres premis principals, dotats amb 1.000 €, han estat per als projectes «Viridi», «Ambientalització de curses d’esquí de muntanya» i «Perruqueria sostenible».

La primera d’aquestes iniciatives, presentada per Mar Garcia Olmo i Marissa McDonald, ha estat un projecte de gran component artesanal dedicat a la prevenció de residus d’envàs a través de la confecció de tovallons, porta-entrepans i bosses reutilitzables, a més de la realització d’activitats d’educació i sensibilització com tallers en col·laboració amb escoles del país o la participació en fires i mercats.

El segon projecte guanyador ha estat presentat per la Federació Andorrana de Muntanyisme i ha consistit en la continuació de la millora ambiental de la cursa de la Font Blanca en la seva edició 2018 i, en particular, en la redacció de materials de sensibilització i gestió per al conjunt de curses de muntanya del circuit mundial, prenent com a exemple la feina feta a Andorra, en forma de guia amb versions catalana i anglesa.

El tercer projectes escollit com a guanyador ha estat per a la perruqueria Anna Doguez, d’Andorra la Vella, per la millora de la gestió ambiental integral de la sostenibilitat de l’establiment a partir d’accions en matèria de productes ecològics, gestió dels residus i eficiència en l’ús de l’energia.

Pel que fa al premi especial Biodiversitat, el jurat del concurs ha decidit atorgar un accèssit dotat amb 500 € a la iniciativa «Andorra Salvatge», presentada per Daniel Tasev en nom del col·lectiu Andorra Salvatge. Si bé aquest projecte és una acció de gran interès naturalístic per la divulgació i la millora del coneixement de la fauna del país que, a més, ha tingut una notable acceptació a les xarxes socials, a la pràctica ha respost parcialment als objectius marcats en el disseny d’aquest premi temàtic especial.

I el mateix ha passat amb el premi especial Escola Verda, que ha recaigut en la iniciativa «Recolzament Escola Verda» presentada per l’Associació de mares i pares col·legi Sant Ermengol (APSER). I és que si bé el conjunt d’accions de millora ambiental portades a terme en aquest projecte són força significatives, especialment pel que fa a la prevenció de residus en esmorzars i berenars a l’escola, els objectius esperats pels projectes d’aquesta categoria s’han acomplert parcialment (especialment pel que fa a la participació activa dels alumnes en les accions), motiu pel qual se l’ha reconegut amb un altre accèssit dotat amb 500 euros.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article
Pel Dia Mundial de l'Aigua

El consum d’aigua a Andorra es va situar el 2018 (segons les darreres dades disponibles) en 230 litres per habitant i dia, una xifra que està lluny dels 150 litres diaris que el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat s’ha marcat com a fita.

Article
També es van lliurar els Premis escoles verdes 2019

El passat 21 de novembre a la tarda va tenir lloc a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona, l’acte de lliurament del Premi Medi Ambient 2019 de la Generalitat de Catalunya i del Premi Escoles Verdes 2019. Aquest any el Premi Medi Ambient, en les modalitats de recerca i iniciativa s’ha emmarcat en la temàtica de conservació de la biodiversitat vegetal.

Notícia
 

Quines mesures ambientals es planteja la xarxa d'escoles sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat el proper curs? Com afecta la COVID-19 al medi ambient?

Butlletí