El Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials lliura els Premis a la Sostenibilitat

24/11/2005 - 00:00
Un projecte que proposa la substitució de les bateries habituals per supercondensadors en aparells mèdics, realitzat per Daniel Traver de l' Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona(EUETIB), ha rebut - en la categoria d'estudiants- el màxim guardó dels Premis a la Sostenibilitat atorgats pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB). El lliurament es va inscriure dins la Diada de la Professió de l'Enginyeria Tècnica Industrial, aquest 22 de novembre, en un acte que va tenir lloc a l'Auditori de Barcelona i al qual van assistir-hi més de mil persones.
També van ser premiats amb un primer accèssit Daniel Mateo Pérez, de l' Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa (EUETIT) per un projecte de circuit refrigerant de les neveres, que permet escalfar aigua aprofitant la calor que el moble frigorífic dissipa a l'ambient durant el seu funcionament. El segon accèssit va correspondre a Samuel Martínez, també de l'EUETIT, pel projecte 'Sistema solar intel·ligent' que té dos objectius: d'una banda, quantificar l'increment del rendiment d'un sistema fotovoltaic que incorpori seguiment solar i, de l'altra, dissenyar i construir un sistema de captació solar que utilitzi el moviment i el seguiment solar total de forma autònoma.
El premi queda desert en la categoria professional Respecte a la categoria de projectes professionals, el premi ha quedat desert, però s'han lliurat dos accèssits. Un d'ells ha estat per a Laura Alonso, Lourdes García i Núria Saperas, per un projecte que aprofita l'aigua de mar per a les dutxes de platja. L'altre ha correspost a Antoni Español, per un projecte de casa rural independent i sostenible, que descriu la rehabilitació d'una antiga fàbrica convertida en casa rural al municipi de Bagà (Barcelona), duta a terme aplicant criteris d'estalvi energètic, optimitzant recursos naturals i emprant materials constructius ecològics.
El Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona va convocar per primer cop els Premis a la Sostenibilitat - pioners en l'àmbit de la enginyerial- l'any 2000, amb la voluntat de fomentar els valors del desenvolupament sostenible en l'exercici de la professió 'en un moment de transició d'una societat industrial a una societat del coneixement'. Inicialment podien optar als Premis els estudiants presentant el seu projecte de final de carrera incorporant-hi criteris sostenibilistes, però l'any 2003 es va obrir el certamen a projectes professionals.
El jurat d'aquest guardons, dotats amb un total de 28.000 euros, i pioners en l'àmbit de la enginyeria, està nomenat per la junta del govern del CETIB i format per persones destacades del món acadèmic, professional, empresarial i de l'Administració. Entre ells, Jordi Segalàs, Coordinador de Medi Ambient de l' Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), Dídac Ferrer, coordinador del Pla de medi ambient de la UPC, Ivan Capdevila, director tècnic d'ERF Gestió i Comunicació ambiental S.L., Ramon Sans, vicerector de la UPC i Joan Ribó, degà del Col·legi. El jurat està presidit pel socioecòleg Ramon Folch.
AdjuntMida
Image icon FOTO: Canetti Fotografia35.49 KB

Relacionats

Butlletí