El casc antic de Reus compta amb un nou sistema de recollida selectiva de residus amb illes emergents

Font :Ajuntament de Reus i CanalReusTV

18/10/2022 - 08:05L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa un nou sistema de recollida selectiva de residus amb illes emergents pels veïns i veïnes del casc antic de la ciutat. Les illes emergents són uns semiremolcs tancats portàtils amb contenidors per a la recollida selectiva de residus que s’instal·len unes determinades hores al dia i es traslladen amb un vehicle elèctric tractor.

En el cas de Reus, les illes emergents seran tres en una primera fase i s’ubicaquen a la plaça del Teatre, la placeta dels Argents i la plaça Evarist Fàbregas i Pàmies. Posteriorment, es valorarà ampliar-ho a més zones del casc antic. La posada en funcionament del nou sistema comportarà el tancament dels contenidors soterrats que hi havia en aquestes ubicacions.

Les illes emergents donaran servei en horari de 19h a 23h per un ús exclusiu en  l’àmbit domèstic. Fora d’aquest horari es treuran. En aquestes illes es podran dipositar les següents fraccions de recollida: orgànica, envasos, paper i cartró, vidre, resta, olis vegetals i tèxtil. Els comerços continuaran amb el sistema porta a porta de la brossa comercial. 

El nou sistema, que funciona als centres històrics de ciutats com Palma de Mallorca, contribueix a la reducció de pudors, millora l’estètica i neteja dels carrers, elimina la contaminació acústica per la recollida i també la contaminació atmosfèrica ja que s’utilitza un vehicle elèctric. A més a més, es recupera espai d’ús públic  ja que es limita l’ús de l’espai a un horari concret.

 

Sistema mòbil

Les illes emergents són uns semiremolcs que es posicionen a ras de terra mitjançant un mecanisme electro-hidràulic accionat des d’un vehicle elèctric que les transporta i recull, anomenat tractora, i que inclouen contenidors per a la recollida selectiva de residus. Les boques d’entrada de residus estan situades a ambdós costats.

La capacitat de cada illa emergent és de 2 contenidors de 360 litres i 4 contenidors de 800 litres. En total, tenen una capacitat de 3.920 litres. Amb el desplegament els set dies per setmana, la capacitat setmanal és de 27.440 litres.

 

Campanya informativa

El desplegament de les illes emergents vindrà acompanyat d’una campanya informativa als veïns de les zones on s’implanta el nou sistema. Es repartiran cartells informatius i un equip d’educadors ambientals ja ha fet visites als domicilis els dies 6, 7 i 8, 10 i 11 d’octubre. Des del dia 10, els informadors estan físicament a les illes emergents en l’horari de recollida, de 19 a 23 hores, per resoldre dubtes. També s’ha instal·lat la carpa de la campanya “Reus, recicla bé” a la plaça Evarist Fàbregas i Pàmies per repartir kits de reciclatge i informació sobre el nou sistema.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Flix dobla l'índex de reciclatge de la brossa amb el servei de recollida selectiva porta a porta. El nou sistema incrementa la fracció orgànica, reduïx la resta i permet estalviar costos al consistori

Notícia

Aigües de Reus executa un seguit d’inversions que tenen com a objectiu la millora del procés de tractament de les aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), en el marc d’un esforç per millorar el sistema de sanejament de la ciutat dut a terme els darrers anys.

Article
Foto: Regió 7. Àlex Guerrero

Foto: Regió 7. Àlex Guerrero

La fracció que més ha crescut és l’orgànica, que representa el 41,25% del total de deixalles recollides

Butlletí