El 'Blockchain Challenge' evidencia les potencialitats d'aquesta tecnologia per millorar la recollida selectiva de residus

02/01/2020 - 09:00

Un total de 30 experts en tecnologia blockchain, desenvolupadors UX/UI i programadors, repartits en 9 equips, van participar en la hackató de 24 hores ininterrompudes, que va tenir lloc a l’Espai BITal de l’Hospitalet de Llobregat.

Els equips Blockchain en CAT i Aquarelle van sert els guanyadors del ‘Blockchain Challenge’ el concurs d’innovació organitzat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l’Agència de Residus de Catalunya amb l’objectiu de definir i de desenvolupar noves propostes per a un sistema de seguiment, monitoratge i incentivació de la recollida selectiva de residus municipals.

En finalitzar la hackató, cada equip participant va exposar el seu treball al jurat de la competició, format per representants de les dues entitats organitzadores i experts en tecnologies blockchain, que van triar les dues millors solucions al repte plantejat: disposar d’un sistema de seguiment i monitoratge basat en tecnologia blockchain perquè cada ciutadà i cada activitat econòmica que produeix residus municipals pugui conèixer l’impacte directe del seu comportament vers la recollida selectiva.

En aquest sentit, l’equip guanyador, que ha obtingut un premi de 4.000€, va presentar una solució que dona resposta al repte de la hackató a través d’una bona combinació entre desenvolupament tecnològic, funcionalitats i experiència d’usuari.

Per la seva banda, el segon equip guanyador, premiat amb 2.000€, ha fet una proposta innovadora que permet explotar el potencial de la tecnologia blockchain generant un futur mercat de drets d’emissions adaptat als residus.

Van lliurar els premis el director general d’Innovació i Economia Digital, Daniel Marco, i el director de Planificació Estratègica de l’Agència de Residus de Catalunya, Francesc Giró, que va destacar “la gran feina duta terme per tots els equips i la importància que les solucions proposades poden tenir de cara al futur en la millora de la recollida selectiva dels residus municipals”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La innovadora iniciativa per reutilitzar gots a Aarhus, l’impost afegit en comprar envasos d’un sol ús de Tübingen i l’estratègia de Tallin per reduir els residus en esdeveniments públics, protagonistes a la segona jornada del #wasteinprogress. 

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Butlletí