El Berguedà inicia la recollida de la matèria orgànica als grans productors

06/11/2017 - 12:33

Dijous 2 de novembre es va iniciar, a Berga, la recollida de la matèria orgànica als grans productors com botigues, supermercats, restaurants o hotels, un pas més cap al nou model de recollida de residus al Berguedà. 

Els camions passaran per la ciutat cada dia entre 4 i les 8 del vespre, l’horari és el que s’adapta millor a les necessitats de tots els productors, segons va explicar el conseller de Territori i Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs. Cada establiment té un o més bujols, de mides diverses, que els camions passaran a buidar regularment.

La campanya www.triem.cat fa un nou important per millorar les dades de reciclatge al Berguedà.

Les millores en el servei de recollida de residus a Berga van començar amb un reforç de la recollida de vidre en grans productors; ara és el torn de la matèria orgànica; i al llarg del proper any ha de ser una realitat en tots els tipus de residus.

Al Berguedà hem decidit que cal augmentar la quantitat de residus separats, perquè si triem bé els residus, contribuirem a conservar el medi ambient. Per això demana la col·laboració. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Es tracta del primer pas per a la implantació d’un nou model que inclourà també la recollida de les deixalles domèstiques a través de contenidors intel·ligents. El canvi s’emmarca en la lluita contra el canvi climàtic, en la promoció de l’economia circular i en el compliment de la normativa europea. La campanya que acompanyarà el desplegament té l’objectiu de positivitzar el fet de reciclar, fent que la ciutadania se senti partícip del canvi per ajudar a fer de Manresa una ciutat pionera en l’acció contra l’emergència climàtica

Notícia

Durant aquest període inicial de dos mesos, el municipi ha aconseguit una taxa de recollida selectiva del 61,60%, una xifra notablement superior al 42,93% registrat durant tot l’any 2023.

Notícia

La Conca de Barberà utilitza un sistema mixt de reciclatge amb la implantació de contenidors intel·ligents i del servei porta a porta.

Butlletí