El Berguedà inicia la recollida de la matèria orgànica als grans productors

06/11/2017 - 12:33

Dijous 2 de novembre es va iniciar, a Berga, la recollida de la matèria orgànica als grans productors com botigues, supermercats, restaurants o hotels, un pas més cap al nou model de recollida de residus al Berguedà. 

Els camions passaran per la ciutat cada dia entre 4 i les 8 del vespre, l’horari és el que s’adapta millor a les necessitats de tots els productors, segons va explicar el conseller de Territori i Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs. Cada establiment té un o més bujols, de mides diverses, que els camions passaran a buidar regularment.

La campanya www.triem.cat fa un nou important per millorar les dades de reciclatge al Berguedà.

Les millores en el servei de recollida de residus a Berga van començar amb un reforç de la recollida de vidre en grans productors; ara és el torn de la matèria orgànica; i al llarg del proper any ha de ser una realitat en tots els tipus de residus.

Al Berguedà hem decidit que cal augmentar la quantitat de residus separats, perquè si triem bé els residus, contribuirem a conservar el medi ambient. Per això demana la col·laboració. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Els calendaris 2020 del servei de recollida selectiva porta a porta al Berguedà ja són als domicilis dels 12 municipis on es realitza aquest tipus de recollida.

Notícia
Des de dissabte, 1 de febrer, els veïns ja poden fer fracció de residus orgànics de forma selectiva
Foto: Ajuntament de Garriguella

Foto: Ajuntament de Garriguella

Bàscara, Cabanes, el Far d'Empordà, Garriguella, l'Armentera, Llers, Pau, Peralada, Sant Pere Pescador i Torroella de Fluvià es van adherir a la recollida comarcal i, alhora, a la campanya informativa pels veïns i veïnes, amb la qual, a cada llar, s'entrega un cubell airejat de 10 litres, un paquet de 30 bosses compostables, un tríptic informatiu sobre els residus orgànics i un imant sobre el reciclatge.

Notícia

L'Ajuntament de València ampliarà el servici de recollida selectiva de residus orgànics (restes de menjar o de jardí), implantat en diferents zones i punts de la ciutat, amb la instal·lació de 655 nous contenidors marrons en 13 barris. L’objectiu d’esta acció, que es dura a terme durant els mesos de novembre i desembre, és acostar es este recurs a 150.000 habitants més de la ciutat, que també comptaran amb més contenidors de recollida selectiva a vora la seua llar i nous contenidors adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Butlletí