El Berguedà inicia la recollida de la matèria orgànica als grans productors

06/11/2017 - 12:33

Dijous 2 de novembre es va iniciar, a Berga, la recollida de la matèria orgànica als grans productors com botigues, supermercats, restaurants o hotels, un pas més cap al nou model de recollida de residus al Berguedà. 

Els camions passaran per la ciutat cada dia entre 4 i les 8 del vespre, l’horari és el que s’adapta millor a les necessitats de tots els productors, segons va explicar el conseller de Territori i Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs. Cada establiment té un o més bujols, de mides diverses, que els camions passaran a buidar regularment.

La campanya www.triem.cat fa un nou important per millorar les dades de reciclatge al Berguedà.

Les millores en el servei de recollida de residus a Berga van començar amb un reforç de la recollida de vidre en grans productors; ara és el torn de la matèria orgànica; i al llarg del proper any ha de ser una realitat en tots els tipus de residus.

Al Berguedà hem decidit que cal augmentar la quantitat de residus separats, perquè si triem bé els residus, contribuirem a conservar el medi ambient. Per això demana la col·laboració. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament ha col·locat tres contenidors que tenen un mecanisme d'obertura especial apte per abocar grans quantitats d'orgànica.

Notícia

Al marró, només l’orgànica. Aquest és el lema de la nova campanya que impulsa l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de perfeccionar la recollida de la fracció orgànica. Amb aquesta iniciativa es pretén conscienciar la ciutadania que cal reduir la presència de residus impropis ─tots aquells que es llencen a un contenidor que no correspon─ al contenidor marró. I és que aquesta barreja provoca uns costos ambientals i econòmics que afecten a tothom.

Notícia

Es tracta de nous bujols de color marró que substitueixen els existents fins ara i que incorporen una portella per tal que només pugui entrar la bossa que contingui matèria orgànica. Aquest limitador d'entrada, permet reduir de manera significativa el grau de residus impropis que de manera sovintejada els ciutadans barregen am l'orgànica. La mesura possibilitarà seguir augmentant la qualitat del material recollit en el contenidor de matèria orgànica, que esdevé la fracció més representativa de la producció de residus, amb un volum 1.300 tones recollides a l'any a Palamós. 

Butlletí