El Berguedà es prepara per implantar el porta a porta

09/07/2018 - 13:00

El ple extraordinari del Consell Comarcal del Berguedà, celebrat el dimecres 13 de juny de 2018, va aprovar per unanimitat els contractes per a la implantació nou model de gestió residus. 

L’import previst per al material és de 1.234.701 euros amb l’IVA inclòs

La recollida de residus porta a porta s’implantarà, a partir de l’1 d’octubre, a 12 municipis del Berguedà: Avià, Bagà, Berga. Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Olvan, Puig-reig, Sant Julià de Cerdanyola i Vilada. Es tracta dels municipis que tenen més de 500 habitatges o bé que han demanat expressament incloure-s’hi com Vilada i Sant Julià de Cerdanyola.

En els darrers mesos de l’any, s’hi aniran incorporan la resta de municipis amb l’habilitació d’àrees tancades, amb control d’accès i amb contenidors per a les quatre fraccions: rebuig, envasos lleugers, paper i cartó i vidre.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Un any després de la implantació del nou sistema de recollida de residus, es triplica el reciclcatge. 

Notícia
Gironella celebra un any del porta a porta

Gironella celebra un any de la implantació del porta a porta amb un augment del 157% de reciclatge, passant d’un 32% a un 82% en 12 mesos. El nou sistema de recollida de residus, que es va implantar el 15 d’octubre de 2018, ha permès fer un salt qualitatiu importantíssim que ha permès alhora, i conjuntament amb la resta de municipis i el propi Consell Comarcal, contribuir a posicionar la comarca a la zona mitja de comarques més recicladores de Catalunya. 

Notícia

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar inicia aquesta campanya amb la intenció de reduir l'incivisme que fa que moltes persones abandonin a la via pública bosses de residus mal separats o fora del dia corresponent. Consta d'accions de sensibilització i conscienciació, amb atenció pesonalitzada als veïns de domicilis que no participin correctament de la recollida selectiva. Es comptarà amb la col·laboració de la Policia Local per sancionar les persones reincidents. 

Butlletí